Den Danske Spiseguide er klar med finalisterne i kategorien årets restaurant. Lieffroy i Nyborg er blandt de sidste seks.

I sidste uge fik Restaurant Lieffroy i Hesselhuset, Nyborg, seks ud af seks stjerner, da avisens madredaktør havde været på besøg og opsummerede madoplevelsen med ét ord: "Vidunderlig".

Avisens anmelder er dog ikke ene om at være begejstret for det fransk/danske spisested. Restaurant Lieffroy er blandt de seks slutnominerede, der dyster om at blive kåret som årets restaurant 2015 i Den Danske Spiseguide.

Her kæmper Restaurant Leiffroy med restauranter som Alberto K, Kong Hans Kælder og Ti Trin Ned.

- Det er en Restauranten med vippende kokkehuer i køkkenet, og hvor man kan mærke, at de bærer deres kokkeuniform med stolthed. Man sidder i et fantastisk lokale, og betjeningen og vinhåndteringen er gennemført professionelt, uden at det føles fisefornemt. På den må forener Lieffroy det bedste af Frankrig og det bedste af Danmark, siger Bent Christensen, redaktør på Den Danske Spiseguide.

Tilbage til det klassiske

Mikset mellem det franske og det danske går også igen i maden, som også forener det nye med det klassiske, mener Bent Kristensen.

- De seneste 10-12 år har det innovative køkken været i centrum og fået al opmærksomheden, hvilket har været helt fortjent, men nu ser man, at mange gæster søger tilbage til det klassiske køkken. Det innovative og molekylære har selvfølgelig sat sine spor, på den måde får det franske køkken et løft, og det er netop dette miks af det innovative og det klassiske, man ser på Lieffroy, siger han.

Restaurant Lieffroy er også blandt de slutnominrerde i kategorien Årets Oste. vinderne kåres den 25. oktober 2015.

Den Danske Spiseguide udkom første gang i 1978 og er udgivet årligt lige siden. Guiden indeholder information om det bedste inden for den danske gastronomiske verden, mad & vine og restauranter af enhver art, dog alle kendetegnet ved høj kvalitet.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
2
Fynsk kogebog er verdens bedste

Fynsk kogebog er verdens bedste

1
Lokal kogebog blandt verdens otte bedste i 2014

Lokal kogebog blandt verdens otte bedste i 2014

1
Hæder: No. 61 vinder pris for kogebog

Hæder: No. 61 vinder pris for kogebog