Et billede fra begravelsen af soldaten Henrik Nøbbe er kåret som Årets Pressefoto.

Nøgne damer tog pris

På Årets Pressefoto i Odense gik 2. prisen i kategorien Årets Portræt til fotojournalist, Mie Schärfe, der i øjeblikket arbejder på Fyens Stiftstidende. Mie Schärfe vandt prisen på en serie billeder af nøgne damer. Dommerne faldt for kvindernes afslappede holdning, som får deres nøgenhed til at virke "naturlig og af-erotiseret".
Et billede fra begravelsen af den danske soldat Henrik Nøbbe er blevet kåret som Årets Pressefoto 2007. Det er Gregers Tycho Axelsen fra Morgenavisen Jyllands-Posten, der har taget billedet, som blev kåret i dag ved en festlighed på Museet for Fotokunst på Brandts i Odense.

Søren Bidstrup fra Berlingske Tidende blev kåret som Årets Pressefotograf, mens Årets Portræt er taget af freelancefotografen Klavs Bo Christensen.

Dræbt soldat blev Årets Pressefoto

Et billede fra begravelsen af soldaten Henrik Nøbbe er kåret som Årets Pressefoto. Et billede fra begravelsen af den danske soldat Henrik Nøbbe er blevet kåret som Årets Pressefoto 2007. Det er Gregers Tycho Axelsen fra Morgenavisen Jyllands-Posten, der har taget billedet, som blev kåret i dag ved en festlighed på Museet for Fotokunst på Brandts i Odense.

I kategorien for Årets Portræt blev Mie Schärfe, der i øjeblikket arbejder som fotograf på Fyens Stiftstidende, også hædret for en række portrætter af nøgne kvinder.

Årets Pressefotograf er alsidig

Søren Bidstrup, fra Berlingske Tidende, blev i Odense kåret til Årets Pressefotograf. Dommerkomiteen udtaler: "Bredden i de udvalgte billeder viser, at han ikke alene er en dygtig allround fotograf – men at han også kan levere enestående arbejde." Som Årets Pressefotograf har Søren Bidstrup modtaget Kulturministeriets pris.
  • fyens.dk