Åbent skænderi om fodboldcenter til en kvart milliard

Keld Bordinggaard er tidligere cheftræner på U21-landsholdet og nu i en konflikt med Syddansk Universitet om, hvem der fik idéen til et nationalt fodboldcenter. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Åbent skænderi om fodboldcenter til en kvart milliard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stort nationalt fodboldcenter i Odense er blevet genstand for et åbent skænderi, længe inden det første spadestik er taget. Tidligere landstræner Keld Bordinggaard føler sig smidt af projektet, mens han ifølge Jørgen Povlsen, institutleder på SDU, selv har valgt at gå.

På vejen mod det, der skal blive et enestående og visionært nationalt fodboldcenter i Odense under navnet National Football Center Denmark (NFCD), er en strid brudt ud. Det beretter DR Fyn og Jyllands-Posten.

Partnerne i det store projekt til i alt 240 millioner er Dansk Boldspil-Union, Divisionsforeningen, Syddansk Universitet og Odense Kommune. Målet er at samle bredden og eliten og forene fodbold-Danmark i et national fodboldcenter.

Men visionen for centeret er midlertidigt trådt i baggrunden, fordi tidligere cheftræner for U21-lansdholdet Keld Bordinggaard føler sig smidt ud af projektet på trods af, at han tidligere er blevet anerkendt som ophavsmand. Det skriver DR Fyn og Jyllands-Posten.

Keld Bordinggaard og Jørgen Povlsen, institutleder på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU, er uenige om, hvem der fik idéen til det nationale fodboldcenter, og om hvorvidt Keld Bordinggaard selv er trådt ud af projektet eller blevet sat på sidelinjen mod sin vilje.

- Det helt store benspænd er, at vi skal diskutere personfnidder. Jeg ærgerlig over og ked af, at sagen har udviklet sig sådan. Vi har haft et langt forløb om et fælles grundlag for et fodboldcenter. Nu siger jeg fælles grundlag af mange årsager, for den oprindelige idé, som Keld Bordinggaard mener, han selv har fået, har han fået i et samspil med mig, før den blev lanceret, siger Jørgen Povlsen til Fyens Stiftstidende.

Nej til konsulentkontrakt

Ifølge Jørgen Povlsen har Keld Bordinggaard selv valgt at stå af projektet, fordi han valgte ikke at skrive under på en konsulentkontrakt for hans arbejde med projektet.

- Han har meldt sig ud og besluttet sig for ikke at deltage i og med, at han har valgt ikke at underskrive konsulentkontrakten. Det er sådan set der, kæden springer af. Han vil gerne være med på projektet, men han ønsker ikke at underskrive den konsulentordning, han selv har bedt om at få, siger Jørgen Povlsen.

Et kardinalpunkt i konflikten er, at Keld Bordinggaard vil honoreres for idéen om et nationalt fodboldcenter, som han skrev ned og sendte til Jørgen Povlsen i 2013. Derfor er han også omtalt som idémageren bag projektet. Men Bordinggaard, som har forlangt et beløb, der svarer til fem procent af byggesummen for projektidéen, kan ikke blive honoreret for dette, da der ikke er hjemmel for det, siger Jørgen Povlsen:

- Når vi gentagne gange har peget på, at Keld Bordinggard var ophavsmanden og idémageren på projektet, er det, fordi han var en del af projektet, så længe han ønskede det. Men vi er ikke på noget tidspunkt før i 2017 blevet stillet over for en fordring om, at den idé skulle koste 12 millioner.

Han synes, det er ærgerligt, at projektet skal forstyrres på grund af Keld Bordinggaards krav for en idé om et fodboldcenter, som ifølge Povlsen er relativt banal:

- Sådan et krav er både uhørt, urealistisk og stik imod good governance i alle sammenhænge. Som institutleder er jeg både ansvarlig for, at alt går ordentligt til, og at skatteborgernes penge bliver forvaltet ordentligt.

Ikke eneste idémager

Jørgen Povlsen anholder, at Keld Bordinggaard først efter fire år fremlagde sit krav om honorering for den idé, han kom med, og siger, at det er folkene på SDU, der har båret det største læs.

- Vi har produceret på det, der var stikord på et stykke papir for at sige det, som det er. Til at der i dag ligger en ansøgning på 100 sider, som vi i et positivt samspil har forfattet med de øvrige tre parter. Det betyder en masse dokumenter og materialer, som er udarbejdet herfra. Hvor vi gentagne gange ikke har fået de leverancer fra Bordinggaard, som vi skulle have haft. Det betyder, at det er os, der har været i arbejdstøjet, siger Jørgen Povlsen.

Var idéen til det center kommet uden Keld Bordinggaard?

- Det kunne den meget vel være. Vi har verdens førende fodboldforskere her på instituttet, siger Povlsen.

Bordinggaard: Jeg er ophavsmand

Keld Bordinggaard afventer, "hvad der i øvrigt måtte komme frem i sagen". Dog siger han til Fyens Stiftstidende:

- Jeg kan godt forstå, at de forsøger at sige, at jeg bare har været konsulent på projektet NFCD. Men fakta er, og det er Jørgen Povlsens egne ord, at jeg er ophavsmand til projektet. Han kalder mig initiativtager og omdrejningspunkt. Allerede der er det rigeligt dokumenteret, at jeg ikke er konsulent. Jeg er ophavsmand og omdrejningspunkt for udvikling af projektet.

Åbent skænderi om fodboldcenter til en kvart milliard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce