Lørdag inviterer Syddansk Universitet til åbent hus på campus i Odense. Her kan de besøgende blandt andet høre om de optagelsesprøver, som kvote 2-ansøgere skal igennem for at blive optaget.

15. marts er sidste chance, hvis du vil søge optagelse på Syddansk Universitet som kvote 2-ansøger.

Og lørdag har du mulighed for at høre om de mange uddannelser på universitetet, når der nok en gang inviteres til åbent hus på campus i det sydøstlige Odense.

- På SDU tager vi de unges store spørgsmål til valg af uddannelse seriøst. Derfor opfordrer vi ansøgere til at besøge SDU og møde de studier, de overvejer at søge ind på. Vi vil gerne møde dem og hjælpe dem med at finde svar på de spørgsmål, de må have til studiet, og lade dem snuse til miljøet og rammerne, forklarer SDU's studiechef Annette Lund.

Til lørdagens arrangement kan de besøgende også blive klogere på de optagelsesprøver til kvote 2-ansøgere, som Syddansk Universitet efterhånden har fået rullet ud i stor stil. Sidste forår var hele 5300 unge til optagelsesprøver på 59 forskellige uddannelser. I år vil der være optagelsesprøver til alle de bacheloruddannelser, som tilbydes på SDU.

Unge med et tilpas højt gennemsnit vil fortsat kunne optages gennem kvote 1. Alligevel opfordrer SDU's studiechef unge med et højt gennemsnit til at søge optagelse i kvote 2.

- De vil automatisk blive optaget gennem kvote 1, hvis deres gennemsnit er højt nok, men ved at deltage i prøven forbedrer de chancen for at blive optaget på deres drømmestudie. Og samtidig kan de få en tydeligere fornemmelse af, om det er det rette uddannelsesvalg for dem, siger Annette Lund.

  • Schmidt_Sander_(2015)_001

    Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.