Åbenhjertige ministre i Café Stiften: Hårde dage i den blå familie

De tre fynske ministre fra hvert sit parti Mai Mercado, Merete Riisager (LA) og Lars Chr. Lilleholt blev hjulpet i familierådslagningen af opinionsredaktør Peter Hagmund. Foto: Michael Bager

Åbenhjertige ministre i Café Stiften: Hårde dage i den blå familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et kriseagtigt forløb om finanslov og manglende skatteaftale mødtes de tre fynske blå ministre til åbenhjertig familieterapi i Café Stiften

Der sad de så side om side. Børne- og socialminister Mai Mercado (K), undervisningsminister Merete Riisager (LA) og energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V). De tre fynske ministre i den blå familie, der har gået så grueligt meget igennem de seneste uger og nu skal have forstærket familiebåndene for at kunne tackle ham fætter Kristian fra DF, som familiens eksistens er afhængig af.

Deltagerne i Café Stiften blev mandag inviteret indenfor til en åbenhjertig familierådslagning, hvor alle var enige om, at det er afgørende, at familien holder sammen.

- Vi tre partier har et kæmpeansvar for at stå sammen og værne om det enkelte menneskes frihed. Ellers overlader vi initiativet til oppositionen, der i værste fald kan komme til at lede landet i rigtig mange år, sagde Lars Chr. Lilleholt.

Tidligere på dagen havde Liberal Alliances medlem i regionsrådet i Syddanmark meldt sig ud af partiet i protest mod partiets forbliven i den regering, der ikke har opfyldt alliancens hede drømme om markante skattelettelser. Merete Riisager ville ikke kommentere det frafaldne familiemedlem, men valgte i stedet at se på, hvad der skal til for at styrke det borgerlige Danmark.

- Vi skal have revitaliseret det borgerlige projekt og skabt en borgerlig fortælling. Den skal indeholde tre ting: Respekt for borgernes penge. Hvordan vi fornyr samfundet og får skabt velstand. Og endelig, at vi slår fast, at vi ikke vil være et forsørgerland, der suger borgere til fra hele verden. Det tænker jeg også harmonerer meget godt med det Dansk Folkeparti vil, sagde hun.

Og der, hvor vi ikke kan nå hinanden, må vi indgå byttehandler. Sådan er politik.
Merete Riisager (LA), undervisningsminister
De tre fynske ministre fra hvert sit parti Lars Chr. Lilleholt (V), Merete Riisager (LA) og Mai Mercado (K) blev hjulpet i familierådslagningen af opinionsredaktør Peter Hagmund.  Foto: Michael Bager
De tre fynske ministre fra hvert sit parti Lars Chr. Lilleholt (V), Merete Riisager (LA) og Mai Mercado (K) blev hjulpet i familierådslagningen af opinionsredaktør Peter Hagmund. Foto: Michael Bager

Byttehandel med DF

Og netop forholdet til Dansk Folkeparti blev berørt flere gange under Café Stiftens familierådslagning.

- Jeg har kunnet mærket spændingerne mellem DF og Liberal Alliance, men det er meget vigtigt med et tæt samarbejde med ens støttepari. Det er jo på deres nåde, at vi sidder i regering. Selv kommer jeg ikke med et politisk udspil, før jeg på det nærmeste har overinformeret DF, sagde Mai Mercado.

Merete Riisager erkendte som sin partiformand Anders Samuelsen.

- Vi har ikke gjort det godt nok, sagde hun og skyndte sig at tilføje, at hun på undervisningsområdet har haft et godt samarbejde med DF.

- DF lægger også vægt på kundskaber og dannelse, hvilket selvfølgelig gør det lettere, bemærkede hun.

Ellers mente hun, at vejen frem er at bruge mere tid sammen med Dansk Folkeparti.

- Og der, hvor vi ikke kan nå hinanden, må vi indgå byttehandler. Sådan er politik, sagde hun.

Det var den byttehandel, der faldt helt til jorden i julemåneden, og Liberal Alliance truede med helt usædvanligt at stemme mod regeringens eget finanslovsforslag.

- Det var et forløb, vi ikke kan være stolte af, sagde Merete Riisager, mens Mai Mercado talte om en lidt vanskelig december, der også påvirkede Lilleholts humør.

- I mine to og et halvt år som minister, har der ikke været en dag, hvor jeg ikke har været glad for at tage på arbejde. Lige med undtagelse af nogle dage i december, hvor det ikke var så sjovt, og jeg overvejede, om jeg skulle ringe til min kredsformand og bestille valgplakater, sagde energiministeren.

Han understregede samtidig, at han er glad for, at Liberal Alliance er en del af regeringen.

- Vi tre partier har et fælles grundlag, der er langt stærkere end det, der splitter os.

Og så var der også søsterlig opbakning til fra Mai Mercado om tæskene til Riisager og de andre LA'er i de aktuelle meningsmålinger.

- Vi har også oplevet, hvordan det kan gå op og ned. Og der er kun en ting at gøre. At rykke tættere sammen og arbejde benhårdt, sagde hun.

Åbenhjertige ministre i Café Stiften: Hårde dage i den blå familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce