Åben datastue skal lukkes


Åben datastue skal lukkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BASTION-FALD: VUC skal overtage dataundervisning - og mænd får adgang

Tiden er løbet fra it-undervisning, specielt for kvinder, mener de fynske amtspolitikere.

Derfor lukker ”Åben Datastue for kvinder” på Østre Stationsvej i Odense efter alt at dømme inden året er omme.

Det er et enigt undervisnings- og kulturudvalg, der lægger op til lukningen. Udvalgets indstilling sendes nu i høring til de implicerede parter, men da partierne i udvalget omfatter 27 af 31 mandater i Amtsrådet, er det usandsynligt, at de forventede indsigelser vil have nogen effekt. Den formelle beslutning om at lukke Datastuen vil derfor indgå i vedtagelsen af næste års budget – altså inden 1. oktober 2003.

– Datastuen var et godt initiativ i sin tid, og den har fungeret fint i mange år, men nu kan man få en tilsvarende undervisning på amtets 11 voksenuddannelsescentre, siger udvalgsformand Carsten Abild (V), som erkender, at der også er en besparelse i at overlade hele amtets it-undervisning til VUC.

”Åben Datastue for kvinder” har eksisteret siden 1986. I de første år var målgruppen voksne ledige kvinder, typisk ufaglærte eller kortuddannede. Dermed var Datastuen primært et beskæftigelsestilbud, men det har ændret sig i årenes løb.

Nu bruges Datastuen i lige så høj grad til regulær uddannelse, bl.a. opsøges Datastuen af mange kvinder, der vil starte egen virksomhed. Antallet af brugere er stigende, og der er venteliste på kurserne.

Frygter frafald

Daglig leder af Datastuen, Dorrit Munk Jørgensen mener ikke, at VUC kan tilbyde samme individuelle undervisning som Datastuen. Hun frygter, at mange potentielle kursister vil holde sig væk, hvis eller når Datastuen lukker som selvstændigt tilbud.

– Vi er en slags vugge, hvor kvinder kan komme anonymt, og det betyder meget. På VUC skal man igennem en samtale, inden man starter på et kursus. Vi er langt mere fleksible end VUC har mulighed for at være, siger Dorrit Munk Jørgensen.

Databussen bevares

Om den sandsynlige nedlæggelse af Datastuen betyder, at lokalerne fysisk skal rømmes, er det for tidligt at sige noget om.

– Om VUC på grund af pladsmangel har brug for lokalerne ved jeg ikke. Men undervisningen skal ske i VUC-regi, siger Carsten Abild.

Amtspolitikerne lægger dog op til, at Datastuens mobile del, Databussen, skal køre videre - og her imødekommer Abild og resten af udvalget det ønske fra SFs fynske formand Holger Lomholt, som Stiftstidende omtalte for et par dage siden, nemlig at både mænd og kvinder får adgang til data-undervisning.

Åben datastue skal lukkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce