Fyns Politi vil gerne have tip fra folk, som kan genkende manden på videoen. Manden menes at stå bag tricktyveri af 83-årig kvindes Visa-kort, som han blandt andet hævede 14.800 kroner på ved Middelfart Sparekasse i Strib.

Først hævede han 14.800 kroner i en hæveautomat i Strib, og derefter misbrugte han hævekortet i to forretninger i Middelfart, alt sammen på et Visa-kort, som manden havde franarret et ældre kvinde på 83 år.

Det fortæller Jørgen Andersen, chef for Fyns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet. Her vil man gerne have hjælp til at identificere den mand, som man mistænker for at stå bag tricktyveriet.

Det skete den 27. juli klokken 13.30 i Superbrugsen i Strib, hvor den 83-årige kvinde fik pinkoden til sit Visa-kort afluret. Bagefter lykkedes det for manden at stjæle kortet.

- Gerningsmanden, som ses på videoen, foretog efterfølgende hævning ved en hæveautomat i Strib. Her hævede han 14.800 kroner, fortæller Jørgen Andersen.

Hæveautomatet tilhører Middelfart Sparekasse, og det er også herfra, at videoen stammer.

Efter at have hævet de mange tusinde kroner fortsatte manden med at misbruge kortet i to forretninger i Middelfart. Det skete i Mr. Andersen og Intersport.

- Gerningsmanden formodes at være af østeuropæisk afstamning. Han skjuler sit ansigt ved at iføre sig en cap (kasket, red.), fortsætter Jørgen Andersen.

Kan man genkende gerningsmanden, vil Fyns Politi gerne høre om det på telefon 114.

Ifølge politiet går tricktyve især målrettet efter ældre og handicappede borgere, og derfor opfordrer man til, at man er meget påpasselig med at skjule sin pinkode i forbindelse med køb på hævekort på grund af et stigende antal tricktyverier i sommermånederne.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør