70-årig med brækket ryg fik ingen hjælp i en måned

Inge Jensen er dybt skuffet over den behandling, som hun har fået.
Foto: Hans Østergaard

70-årig med brækket ryg fik ingen hjælp i en måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

9. maj blev Inge tildelt både rengøring og bad, men hun har ikke set skyggen af hjælp.

Der skal normalt en hel del til, før ældre damer råber højt. Men nu har 70-årige Inge Jensen fra Middelfart fået nok.

I april var hun på højskole ved Odder, og her faldt hun og brækkede ryggen. Bruddet var heldigvis ikke lammende, men da Inge Jensen 29. april blev udskrevet fra sygehuset i Århus, blev hun kørt liggende i en Falck-bil til sit parcelhus i Middelfart.

Uden for døren stod blandt andet en toiletstol, men der var ingen hjælp til at få den ind. Og stik mod regler kontaktede sygehuset ikke kommunen for at få dem til at sørge for hjemmehjælp.

- Umiddelbart kan jeg ikke sige andet, end at det kan være en forseelse herfra. Det burde ikke ske, men det sker desværre. Vi er alle mennesker, siger Kinth Rose, der er sygeplejerske på det ortopædkirurgiske sengeafsnit på Århus Universitetshopial.

Så først da Inge Jensens datter ringede til de kommunale myndigheder, blev der sat et møde i stand med en visitator, som skal vurdere, hvor meget hjælp Inge Jensen er berettiget til at få.

Midlertidig hjemmehjælp

Det var 9. maj - 10 dage efter at Inge Jensen blev udskrevet. Her fik hun bevilliget midlertidig hjemmehjælp: Bad to gange om ugen og rengøring hver 14. dag.

Men siden har hun ikke set skyggen af en kommunalt ansat.

Så nu er hun blevet rigtig gal.

- Så kan de lige så godt skyde os, når vi fylder 70 år. Så er vi ikke til besvær, sprutter den ældre dame, som er vant til at klare sig selv.

Men fra hospitalsudskrivningen og tre måneder frem skal hun bære et stift korset. Hun må ikke bukke sig, ikke løfte mere end fem kilo, og hun må højest sidde ned i 15 minutter. Så alt fra støvsugning til klipning af tånegle er fuldstændig udelukket.

- Jeg passer meget på, for jeg vil jo gerne være rask igen, fortæller Inge Jensen, som er dybt skuffet over den behandling, hun har fået.

En beklagelig fejl

På Middelfart Kommune giver sagen røde ører.

- Jeg har undersøgt det og snakket med vores leder, og det er beklageligvis korrekt, at hun ikke figurerer på vores lister, fortæller Jytte Elkjær, der er leder af den del af kommunens hjemmepleje, som Inge Jensen hører under.

Allerede inden hun ringede tilbage til avisen, kontaktede hun Inge Jensen og fik sat hjemmehjælpen på skinner.

- Der er ingen tvivl om, at visitatoren har sendt besked til vores område, men den er så glippet, siger Jytte Elkjær, som beklager hændelsesforløbet.

- Men jeg er ked af, at hun ikke har ringet til os, siger områdelederen.

En bevidst strategi

Det har dog været en bevidst strategi, fortæller Inge Jensen.

- Jeg ville se, hvor længe de ville forsømme mig, fortæller damen, der i den mellemliggende tid har klaret sig med hjælp fra venner og bekendte.

- Jeg har selv arbejdet i plejen, og jeg mener, at vi må være vores ansvar voksent og passe vores job og ikke sylte nogen. Men da der var gået en måned, tænkte jeg, at så måtte jeg hellere kontakte avisen, for det er åbenbart sådan, man skal gøre. Men det er strengt. Det burde ikke være nødvendigt, når man er borger i Danmark, siger Inge Jensen.

70-årig med brækket ryg fik ingen hjælp i en måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce