60-årig fængslet for brand på plejehjem


60-årig fængslet for brand på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 60-årig beboer på et plejehjem er fængslet for at sætte ild til en anden beboers værelse. Manden skal nu i psykiatrisk behandling.

Ude af stand til at røre sig oplevede en sengeliggende ældre beboer på Plejecenter Sjælsø i Birkerød et sandt mareridt, da en påsat brand uden for hans dør mandag sendte tunge røgskyer ind i værelset.

Ifølge politiet stod en anden beboer - en 60-årig kørestolsbruger - bag branden.

- Han har sat ild til to aviser ved døren, og branden udviklede sig derefter med kraftige røg og sodskader til følge. Det er en meget alvorlig sag og da især, fordi den sengeliggende beboer i værelset ikke selv kunne flytte sig, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi

Den påsatte brand sendte samlet tre beboere på sygehuset til observation for røgforgiftning, men de slap alle med livet i behold og genhuses nu plejecentre andetsteds i kommunen.

Ifølge områdechefen for Ældreområdet i Rudersdal Kommune, Lilian Jørgensen, er beboernes pårørende underrettet om episoden, og både beboere og personale tilbydes krisehjælp.

- Vi vurderer skadernes omfang og begynder istandsættelsen så snart som muligt, så beboerne snarest kan vende tilbage til deres egne boliger, siger hun.

Den 60-årige mand nægter at stå bag den alvorlige ildspåsættelse og ville i et grundlovsforhør tirsdag "ikke sige noget om noget".

Han blev af dommeren fængslet i foreløbigt fire uger, men i stedet for en almindelig celle indlægges den 60-årige på et psykiatrisk hospital, oplyser politiet.

60-årig fængslet for brand på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce