5099 kørte for stærkt


5099 kørte for stærkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

122 bilister kørte så meget for stærkt, at de får betinget frakendelse af kørekortet. Næste landsdækkende kontrol går efter cyklister og knallertkørere.

En landsdækkende hastighedskontrol afslørede i alt 5099 hastighedsforseelser, oplyser Rigspolitiets færdselscenter.

Kontrollen blev foretaget over en uge fra 27. april og frem til i søndags. 122 bilister kørte så meget for stærkt, at de får en betinget frakendelse af kørekortet.

De fleste hastighedsovertrædelser - 2628 - fandt sted i byer, næstflest - 1472 - på landeveje. Politiets lokale færdselsafdelinger afslørede desuden 43 spritbilister, 16 som kørte, selv om de var frakendt førerretten, og andre 16 som kørte, selv om de ikke havde et kørekort.

Næste gang står cyklister og knallertkørere for tur. Denne ligeledes landsdækkende kontrol finder sted fra 11.-14. maj. Indsatsen mod cyklisterne vil blive koncentreret om cykling i mørke uden lygter, cykling over for rødt og cykling på fortove samt "lignende trafikfarlig og generende adfærd", lyder det fra Rigspolitiet.

Samtidig vil politiet gå efter knallerter, som kan køre hurtigere end tilladt. Folketinget ændrede sidste år færdselsloven, hvorefter en knallert kan konfiskeres, hvis den to gange inden for tre år bliver afsløret i at kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt.

5099 kørte for stærkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce