50.000 kroner i startbonus skal tiltrække nye, lokale reddere til den trængte ambulancetjeneste

Bios "trofaste" ansatte få del i kommende års overskud

Ambulancetjenesten Bios lancerer nu en ny plan for at tiltrække nye reddere til de mange ledige stillinger, som selskabet mangler at få besat.

Nye behandlere og paramedicinere vil få en startbonus på 50.000 kroner, hvis de samtidig skriver under på at blive i virksomheden i mindst 12 måneder.

Derudover vil de ansatte, som allerede er i virksomheden, få del i 20 procent af et eventuelt overskud, skabt i 2017, hvor virksomheden er ovre de første års høje etableringsudgifter.

Administrerende direktør i Bios Morten Hansen mener, at initiativet kan hjælpe virksomheden til at nå idealbemandingen på 550 ansatte.

- Vi har i de seneste måneder set vores rekruttering af lokale, danske reddere flade ud. Derfor tænker vi, at den her gulerod kan være et finansielt incitament til at træde ind i vores virksomhed, siger han til avisen.

Morten Hansen peger på, at der er en del lokale reddere, som pendler til andre regioner.

- Vi tænker, at nogle af dem kunne overveje at give vores virksomhed en chance og slippe for al den transport, siger han.

Morten Hansen erkender dog, at der vil være nogle, som ikke kan overbevises om at give Bios en chance.

- Jeg har en stærk formodning om, at nogle ikke vil. Det kan jeg se flere give udtryk for på både de sociale medier og i pressen. Men vi er alligevel i dialog med mange af dem, og jeg tror, at det her initiativ kan være afgørende, siger han.

Trods etableringsomkostninger, bodsbetalinger og nu startbonusser forsikrer han om, at Bios ikke er ved at være økonomisk i knæ.

Thyge Nielsen (V), formand for Region Syddanmarks Præhospitale Udvalg, har stadig tillid til, at Bios kommer i mål med bemandingen, så man kan leve op til kontrakten med regionen. Han mener, det nye initiativ kan gøre en forske.

- Om den bliver stor eller lille, kan jeg ikke spå om. Jeg ved jo ikke, hvordan redderne vil reagere på det her. Så det må tiden jo vise, siger han.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
68
Bios-tillidsmand: - Vi bliver udspioneret

Bios-tillidsmand: - Vi bliver udspioneret

17
Bios-tillidsmand: - Det viser, at de sætter pris på vores arbejde

Bios-tillidsmand: - Det viser, at de sætter pris på vores arbejde

11
Regionsrådsmedlem: Overvej friske kræfter på direktørposten i Bios

Regionsrådsmedlem: Overvej friske kræfter på direktørposten i Bios