43-årig frikendt for drabsforsøg med bilbombe i Randers


43-årig frikendt for drabsforsøg med bilbombe i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 43-årig mand er frikendt for drabsforsøg på fætter og hans treårige datter med en bilbombe i Randers.

En bilbombe i Randers juleaften i 2011 blev i marts ved Retten i Randers tolket som drabsforsøg mod en 43-årig mands fætter og fætterens dengang treårige datter.

Den 43-årige fik derfor otte års fængsel i byretten, men torsdag er han frikendt for tiltalen om drabsforsøg i ankesagen ved Vestre Landsret i Viborg.

Landsretten mener dog, at den 43-årige er skyldig i at ville skade andre ved at sprænge de to rørbomber under fætterens bil, hvilket udsatte fætteren og datteren "for overhængende fare, og personbilen blev totalskadet".

Den 43-årige har erkendt bomben, men har hele tiden nægtet drabsforsøg. Derfor ankede han byrettens dom på stedet, og han er nu frikendt for drabsforsøget.

- Det var absolut ikke meningen, at nogen skulle komme til skade, og der er jo heller ikke nogen personer i sagen, der er kommet til skade, sagde forsvarsadvokat Anders Rohde tidligere til Ritzau.

Formålet var ifølge den 43-årige alene at chokere den voksne fætter.

Den 43-årige er både i by- og landsret kendt skyldig i at fremstille to rørbomber i sit hjem i juledagene, der ifølge dommen på grund af deres særdeles farlige karakter var egnet til at forvolde betydelig skade.

Selvom bomben var kraftig nok til at sprænge vinduerne ud på bilen og efterlade en stor bule, slap fætteren med sin datter fra eksplosionen uden skader.

Et muligt motiv for bomberne kan ifølge anklageren være hævn. Den 34-årige fætter er nemlig tidligere frikendt for et seksuelt overgreb mod den 43-åriges kone.

Hændelsen skete ifølge ekstrabladet.dk til en fest, hvor den 43-åriges kone var for beruset til at gøre modstand mod fætterens tilnærmelser. Den hændelse skulle have startet det dårlige forhold mellem de to fætre.

Retten i Randers dømte også den 43-årige til at betale erstatning og 10.000 kroner i godtgørelse til den 34-årige fætter.

Senere torsdag vil landsretten udmåle straffen til den 43-årige.

43-årig frikendt for drabsforsøg med bilbombe i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce