3F-formand: S og SF bør ikke satse alt på efterløn


3F-formand: S og SF bør ikke satse alt på efterløn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis efterlønsreformen består skal lønmodtagernes forhold forbedres. Længere arbejdstid er udelukket, siger 3F

Efterlønnen får en hovedrolle ved det kommende folketingsvalg: Men LO-fagbevægelsen mener ikke, at en kommende S-SF-regering skal opgive en regering med De Radikale, hvis der efter et valg stadig er flertal for at bevare regeringens tilbagetrækningsreform.

- Er der fortsat et flertal for reformen, som den ser ud nu, så må S og SF erkende, at blokpolitikkens tid er forbi, og erkende, at der er flertal om et spørgsmål, som er imod dem, siger formanden for 3F, Poul Erik Skov Christensen.

Så du mener ikke, at S og SF i tilfælde af valgsejr skal sætte alt ind på efterlønsspørgsmålet?

- Nej. Der er så mange andre ting end netop efterlønnen, som er vigtig for fagbevægelsens medlemmer. Hele arbejdsmarkedspolitikken, siger formanden og uddyber:

- Bliver tilbagetrækningsreformen ikke ændret, så vil vi arbejde for yderligere sikkerhed og tryghed i ansættelsen for medlemmerne samt en forbedret seniorpolitik. Det er indlysende, at medlemmerne i hvert fald ikke skal arbejde mere end i dag.

3F beskriver regeringens reform som en "brutal rundbarbering" af efterlønnen.

- Husk på, at dagpengeperioden også er halveret. Jeg tror danskerne blive rystet, når det går op for dem, at med regeringens reform er der faktisk ikke noget, der hedder tilbagetrækning længere.

I en officiel kommentar til mandagens 2020-plan fra den røde blok, siger Poul Erik Skov Christensen, at 3F's medlemmer med S-SF-planen vil få en solidarisk håndsrækning til at uddanne sig til bedre og mere sikre jobmuligheder.

Formanden håber også, at arbejdsgiverne vil påtage sig et større medansvar for, at langt flere unge får en uddannelse og kommer i beskæftigelse.

- Og at de af vores ældre kolleger, som helbredsmæssigt har mulighederne for at fortsætte på arbejdsmarkedet, rent faktisk bliver tilbudt at fortsætte i beskæftigelse, udtaler formanden for 3F.

3F-formand: S og SF bør ikke satse alt på efterløn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce