36.000 rejsende forstyrret af kabeltyve


36.000 rejsende forstyrret af kabeltyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dommer i Hillerød godkender alvorlig paragraf i straffeloven i sagen mod tre mistænke kabeltyve.

Mindst 36.000 rejsende i Nordsjælland blev berørt direkte, da tyve forleden nat stjal strømkabler fra banestrækningen ved Høvelte.

Dertil kommer andre tusinder, som tirsdag også måtte døje med forsinkede S-tog, oplyser politifuldmægtig Henrik Blichmann fra Nordsjællands Politi.

I første omgang var det passagerer på S-togs linie E, som fik eftervirkningerne af tyveriet at mærke.

- Men der var jo forsinkelser helt ned til Køge, siger Henrik Blichmann, der var anklager i onsdagens grundlovsforhør med de tre mistænkte kabeltyve.

En dommer i Hillerød har her godkendt, at de tre mænd også sigtes for at være skyld i "omfattende forstyrrelse" af den offentlige trafik.

Dommeren mener, at der er en begrundet mistanke om, at trioen har overtrådt den sjældent brugte paragraf 193 i straffeloven. Oveni kommer overtrædelse af tyveri-paragraffen.

Mændene, der er henholdsvis 43, 37 og 26 år, er blevet varetægtsfængslet i 14 dage. Én af mændene har erkendt tyveriet, oplyser politiet.

De blev alle anholdt tirsdag i Helsingør. En bor i Danmark, mens to andre ikke har adresse her.

Politiet har også fundet de 320 meter strømkabel, som var blevet fjernet fra Høvelte. Men det kan ikke lægges tilbage igen. Det er klippet op i mange stumper.

Skrotværdien af kobberet er cirka 6000 kroner, vurderer anklageren, mens det for Banedanmark koster cirka 30.000 at købe nyt.

36.000 rejsende forstyrret af kabeltyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce