35-årig mor anholdt for at mishandle søn: Sigtet for at tappe hans blod

Midt- og Vestjyllands Politi har sigtet en 35-årig kvinde fra Skjern for langvarig mishandling af sin seksårige søn. Arkivfoto: Michael Bager

35-årig mor anholdt for at mishandle søn: Sigtet for at tappe hans blod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midt- og Vestjyllands Politi har sigtet en 35-årig kvinde fra Skjern for langvarig mishandling af sin seksårige søn. Kvinden blev varetægtsfængslet 25. september for at fremprovokere sygdomssymptomer hos sønnen.

En 35-årig kvinde fra Skjern er fængslet for at mishandle sin seksårige søn gennem det meste af hans korte liv.

Kvinden er sigtet for at have tappet blod fra sønnen i et omfang, så han har måttet modtage omkring 110 portioner blod og har modtaget behandlinger på sygehuse gennem en årrække for at finde årsagen til hans tilstand.

Anholdt i september

Kvinden blev anholdt mandag 25. september i år kl. 07.50 på sin bopæl i Skjern.

Anholdelsen skete, fordi politiet havde modtaget en anmeldelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune om, at barnet muligvis blev udsat for mishandling af sin mor.

Politiets efterforskning af sagen har vist, at moren over en længere periode har tappet en større mængde blod fra sønnen og derved fremprovokeret blodmangel.

Mishandling stod på i seks år

Kvinden blev samme dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning, hvor hun blev sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 245.

Sigtelsen lyder på, at hun har mishandlet sin søn ved i tidsrummet fra august 2011 på sin bopæl og frem til anholdelsen, på særlig rå, brutal eller farlig måde ved mishandling utallige gange at have foretaget åreladning af sin søn, idet hun ved fjernelse af en større mængde blod fremkaldte en åbenlys risiko for, at barnets sundhed og udvikling led skade, ligesom handlingen kunne være direkte livstruende og bl.a. har medført, at barnet i perioden modtog i alt cirka 110 portioner blod og undergik adskillige undersøgelser for at udrede årsagen til hans massive blodmangel.

Er mentalundersøgt

Kvinden blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger, og hun har siden fået sin fængsling forlænget flere gange, senest til 15. december.

Under grundlovsforhøret erkendte kvinden at have tappet blod af sønnen gennem en længere periode. Kvinden er blevet mentalundersøgt, og politiet afventer nu Retslægerådets vurdering af undersøgelsen.

Politiet er færdig med at efterforske sagen og vil derfor snart rejse tiltale mod kvinden.

35-årig mor anholdt for at mishandle søn: Sigtet for at tappe hans blod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce