Som regionsrådsformand fik nu forhenværende forsvarsminister Carl Holst betalt en privat alarm af regionen i otte et halvt år. En regning, der løber op i knap 33.000 kroner.

Den tidligere regionsrådsformand i Region Syddanmark og forhenværende forsvarsminister Carl Holst (V) fik i otte et halvt år betalt sin privatalarm i sit hjem i Rødding af regionen. Det skriver BT.

Avisen har fået aktindsigt i regionens udgifter til Carl Holst, og her figurerer alarmen med en udgift på 32.716 kroner for perioden 2007 til juni 2015. En regning på gennemsnitligt 3849 kroner årligt for abonnementet på alarmen.

Professor: En alarm er en privat udgift

Bent Greve, der er professor ved Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet, mener, at en privatalarm er langt udover, hvad en region bør betale for.

- Som udgangspunkt må en alarm betragtes som en privat udgift, som ikke skal afholdes af regionen. Så i mine øjne er det i strid med god forvaltningsskik, siger han til BT.

Over for avisen forklarer Carl Holst, at det var det daværende Sønderjyllands Amts ledelse, der sørgede for alarmen.

- Det er fordi, jeg var lokalpolitiker i et lokalt samfund, hvor det konstant kunne ses i medierne, hvornår jeg var på ferie. Og så var der også nogle trusler, ikke noget alvorligt, men så vurderede amtets ledelse og senere regionens administrative ledelse, at jeg skulle have en alarm. Jeg fik allerede alarmen, da jeg var amtsborgmester i Sønderjyllands Amt, som så blev videreført, da jeg blev regionsrådsformand, siger han til BT.

Carl Holst har i øjeblikket orlov fra Folketinget.

Læs mere om Carl Holst og problemerne i Region Syddanmark i fortællingen Da Syddanmark faldt fra hinanden.

Mere om emnet

Se alle
Afgjort: Regionsrådet politianmelder Carl Holst

Afgjort: Regionsrådet politianmelder Carl Holst

Mails afslører: Flere ansatte hjalp Carl Holst med valgkamp

Mails afslører: Flere ansatte hjalp Carl Holst med valgkamp

Rapport afslører: Holst vidste, at han brød reglerne

Rapport afslører: Holst vidste, at han brød reglerne