30 milliarder til hovedstadens sygehuse


30 milliarder til hovedstadens sygehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Hovedstadens sygehusvæsen er utidssvarende, og derfor søsatte regionen i dag et nyt byggeprojekt til 30 milliarder kroner. Regeringen skal finansiere.

Region Hovedstadens hospitaler er utidssvarende og mangler bedre fysiske rammer, så behandlingen kan blive endnu bedre. Det vurderer regionsformand Vibeke Storm Rasmussen, der derfor i dag præsenterede regionens nye plan for ud- og nybygning alle regionens sygehuse. Regningen lyder på 30 milliarder kroner, der i sidste ende skal komme fra regeringens skatkammer.

- Der er alt for mange utidssvarende kvadratmeter i det danske sundhedsvæsen, og patienterne synes det er usselt. Derfor skal vi have nogle bedre rammer, siger Vibeke Storm Rasmussen til Ritzau.

Regeringen har lovet at afsætte 40 milliarder kroner til investeringer i moderne sygehusbyggerier og har i første omgang sat modtagere på 25 milliarder. Region Hovedstaden har fået tildelt godt seks af dem, og venter at få yderligere seks milliarder, når de resterende 15 milliarder kroner skal fordeles. Regnestykket efterlader derfor 18 ufinansierede milliarder kroner, der skal trylles frem fra statskassen. Men hverken Vibeke Storm Rasmussen eller regionsdirektør i Region Hovedstaden Helle Ulrichsen er bekymrede for, om regeringen holder døren til pengetanken lukket.

- Befolkningen efterspørger i høj grad et sundhedsvæsen, der både i de fysiske rammer og behandlinger er i bedre fatning. Derfor er befolkningen indstillet på at betale for det, så det er realistisk at få pengene, siger Helle Ulrichsen.

30 milliarder til hovedstadens sygehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce