En teknisk fejl betød, at Lisbeth Olesen fra Odense betalte de 28.000 kroner, hun skyldte skat, to gange. Nu kan hun først få pengene igen 11. april.

28.000 kroner. Så meget skulle Lisbeth Olesen fra Odense Syd betale tilbage i skat, da hun tidligere på ugen tjekkede sin årsopgørelse. En træls besked, men mere træls var det, at en teknisk fejl hos Skat bevirkede, at hun kom til at betale beløbet to gange. Nu går der tre uger, inden hun kan få sine penge igen.

- Hun ville betale pengene med det samme, men hun fik en besked om, at transaktionen ikke var gået igennem. Så hun betalte de 28.000 kroner igen, forklarer Lisbeths mand Birger Munter.

Da Lisbeth Olesen tjekkede sin konto næste dag for at sikre sig at betalingen er gået igennem, kan hun konstatere, at pengene er hævet to gange.

- Vi ringer til skat, og efter en times ventetid får vi at vide, at de ikke ved, hvad der er sket, og at vi skal ringe til noget de kalder "person". Efter endnu en halv times ventetid får vi at vide, at vi ikke er de eneste, der har været udsat for at betale flere gange, og at vi først kan få pengene retur 11. april, siger Birger Munter.

Skat beklager

Kontorchef i Skat, Jørgen Wissing Jensen, bekræfter, at flere borgere rundt om i landet har haft samme oplevelse som Birger Munters hustru, men han kan dog ikke sætte tal på, hvor mange det drejer sig om.

- Vi har kendskab til få tidligere tilfælde. Det er en periodisk fejl, som opstår i nogle bestemte situationer. Vi har en undersøgelse kørende, men har endnu ikke fundet fejlen.

- Det her er en større systemmæssig kørsel, som vi laver på bagkant af den 31. marts, der er skæringsdato for, hvornår folk sidst kan ændre deres årsopgørelse, hvorefter den første udbetaling finder sted den 11. april. Herefter går vi over til en daglig opgørelse, og her kan man få pengene tilbage efter fem bankdage, hvis man har nogle ændringer, siger Jørgen Wissing Jensen.

Men er det rimeligt, at folk skal vente, når det drejer sig om en systemfejl hos Skat?

- Det er selvfølgelig beklageligt, at man får besked om, at transaktionen ikke er gået igennem og så laver en ny indbetaling, men vi har ikke nogen tekniske muligheder for at lave udbetalinger manuelt.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.