27 klager over Fyns Politi

Politidirektør Poul Løhde i samtale med vagtleder Lars Fredensborg på Politigården i Odense, hvor alle opkald til politiet fra de fynske borgere samles.
Foto: John Fredy

27 klager over Fyns Politi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Redegørelse om "politisvigt" viser, at reform ikke har medført flere klager fra borgerne

Politireformen har især den seneste tid været voldsomt kritiseret af borgere, der i medierne har fortalt om episoder, hvor de har følt sig svigtet af politiet.

Senest har sagen fra Lohals på Langeland, hvor politiet ikke kom et voldsoffer til undsætning, fyldt meget i mediebilledet.

Men faktisk har politireformen ikke afstedkommet flere klager fra borgerne over den slags "politisvigt", som det hedder i fagsproget.

Fra politireformen på Fyn trådte i kraft i december 2007 og frem til august indløb der 27 konkrete klager over Fyns Politi, fremgår det af en redegørelse, som den fynske politidirektør, Poul Løhde, har indsendt til Rigspolitichefen.

Og det er stort set et uændret antal i forhold til før politireformen, fortæller Poul Løhde.

- Forskellen er nok, at politireformen har skabt større opmærksomhed blandt borgerne på den politimæssige service. Og det får dem i højere grad til at gå til medierne, når de føler sig svigtet af politiet - tidligere foregik det mere gedulgt som en sag mellem det lokale politi og borgeren, mener Poul Løhde.

Af redegørelsens konklusion fremgår det, at de 27 klager ikke som sådan kan betegnes som en konsekvens af politireformen.

- Der er et par klager over, at det har taget for lang tid at komme igennem telefonomstillingen i Odense. Resten drejer sig om vagtcentralens prioriteringer og deciderede fejldispositioner. Men vi lavede også fejl og prioriterede tidligere - det har ikke noget med reformen at gøre, siger Poul Løhde.

Han skal i morgen mødes med de fynske borgmestre i det såkaldte kredsråd, hvor borgmestrene og politiledelsen jævnligt drøfter politimæssige spørgsmål.

Borgermøde i Svendborg

Her vil Poul Løhde fremlægge et program til et borgermøde, som vil blive holdt i Svendborg i løbet af november.

Hér vil borgerne både få information om reformen og få lejlighed til at skyde på politiledelsen.

For selv om kendsgerningen er, at politireformen ikke generelt har medført ringere politidækning, så ændrer det ikke på, at især borgerne i kystbyerne føler, at reformen så at sige har flyttet politiet væk fra lokalområdet og ind til byerne, mener Poul Løhde.

Og denne fornemmelse skal politiet tage alvorligt, mener den fynske politidirektør.

- Det er en udbredt fejlopfattelse, at der er færre patruljevogne i de enkelte lokalområder end under de små politikredse. I Nyborg politikreds var der i nattetimerne én patruljevogn på gaden i hele kredsen. Og var den optaget på Hindsholm, kunne den heller ikke komme til en opgave i Ørbæk. Det er det samme i dag, men borgerne føler ikke desto mindre, at politiet er længere væk. Og det er en af de ting, vi vil kunne informere om på borgermødet, siger Poul Løhde.

Han tilføjer, at politireformen har en del fordele, som vil vise sig på længere sigt.

- Vi kan samle kræfterne om større efterforskninger, end de små politikredse tidligere kunne - men det hjælper jo ikke Maren i kæret, når hun står med et akut problem. Derfor skal vi nok her og nu gøre mere for at forklare os overfor borgerne - og borgermøder kan være et middel hertil, siger Poul Løhde.

27 klager over Fyns Politi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce