Caspar Lodberg fra Ærø Folkehøjskole ville markere sin modstand mod monarkiet under majestætsbesøget, men endte med ituslået læbe og tre timer i arresten
ÆRØSKØBING: Den 27-årige højskoleelev Caspar Lodberg måtte til sin egen overraskelse pludselig se sig selv hårdhændet anholdt og tilbageholdt tre timer på politistationen i Ærøskøbing i går, da han ville protestere mod monarkiet under dronning Margrethe og prins Henriks besøg på Ærø.

Caspar Lodberg mener selv, at han blev unødigt hårdhændet behandlet under anholdelsen.

I god tid før kongeskibet anløb Ærøskøbing Havn, gik Caspar Lodberg ned mod havnen med et banner, hvor der blandt andet stod: "Ned med monarkiet". Ud for politistationen blev han råbt an af fire betjente.

Holdt nede

- Jeg råbte lidt det samme, som stod på banneret, og så var der en betjent, som råbte, at jeg skulle holde kæft, og så kom fire betjente hen mod mig. Jeg ved ikke, om der gik panik i mig, men jeg ved, at jeg hverken bandede, truede, slog eller prøvede at bryde gennem afspæringen, fortæller Caspar Lodberg.

Kort efter, fortæller han, lå han på jorden med ansigtet trykket ned mod jorden.

- De holdt mig nede og trak i mit halstørklæde, så jeg næsten ikke kunne få vejret. Så fik jeg håndjern på og blev slæbt ind på politistationen. Jeg blev lagt ind over en disk og fik mine arme vredet op over hovedet, så mine skuldre næsten løsnede sig, siger han.

- Det var først, da jeg begyndte at græde, at de slap grebet. Der var en som sagde: Hold dig i ro, eller vi klapper dig sammen igen, husker Caspar Lodberg.

Efter tre timer blev han løsladt.

- Det var måske lidt overilet at tage afsted alene, men jeg troede jo, at vi havde ytringsfrihed her i landet, siger Caspar Lodberg.

"Præventiv" anholdelse

Det fynske politi har en lidt anden opfattelse af hændelsen.

Ifølge indsatsleder Sten W. Eriksen blev Caspar Lodberg tilbageholdt af præventive årsager:

- Han råbte og havde et banner med. Han havde en aggressiv fremfærd, og vi var ikke sikre på, om vi kunne tale ham til rette, siger Sten W. Eriksen.

- Jeg så ham ikke, da han blev løsladt, men der var vist tale om en vis form for fortrydelse fra hans side.
  • fyens.dk