25.000 opgange mangler brevkasser

Sådan skal endnu 45.000 danske trappeopgange se ud, før Posten er tilfreds, og helst inden i overmorgen
Foto: Jens Dige/POLFOTO

25.000 opgange mangler brevkasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange ældre etageejendomme når ikke at få opsat fælles brevkasseanlæg i stueetagen inden nytår. Post Danmark giver tre måneders ekstra frist.

Omkring 25.000 trappeopgange i ældre etageejendomme mangler at få opsat fælles brevkasseanlæg i stueetagen. Det er ellers et krav fra nytår.

Det store pres på leverandørerne af brevkasserne samt langmodighed blandt husejerne har fået Post Danmark til at give tre måneders ekstra tid til at få opsat brevkasserne.

Post Danmark skønner, at der fortsat mangler brevkasseanlæg i omkring 25.000 trappeopgange, og mange husejere har derfor været tvunget til at søge dispensation for de nye regler for brevkasser. Reglerne betyder bl.a., at alle etageejendomme fra før 1974 skal have brevkasseanlæg i stueetagen senest ved udgangen af året.

- Der er fuld fart på opsætningen af brevkasseanlæg i hele landet. Det kan vi se på vores daglige ture til de mange opgange. Dog er det også tydeligt, at der med 25.000 manglende opgange er en hel del, som ikke når at få sat anlæggene op inden nytår, siger Eva Malene Hartmann, der er chef i Post Danmark.

Firmaerne, der producerer brevkasseanlæggene har haft forrygende travlt de seneste måneder. Landets største producent, Me-Fa i Taastrup, har indkaldt ekstra mandskab, så fabrikken i Poznan i Polen har kørt med produktion i treholds skift. Alligevel har det længe stået klart, at ikke alle kan overholde tidsfristen. Derfor har Post Danmark givet tre måneders ekstra tid.

- Med den nye frist er det vores forventning, at alle anlæg vil være klar inden udgangen af første kvartal 2010. I sidste ende er det ejernes og administratorernes ansvar, at anlæggene er sat op. Og med den nye frist er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at nå det, siger Eva Malene Hartmann.

I yderste konsekvens kan Post Danmark nægte at omdele post, hvis brevkasseanlæggene mangler.

25.000 opgange mangler brevkasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce