Yngre mand indrømmer, at han var på stedet, da 19-årig kvinde blev forsøgt voldtaget. Men han nægter voldtægt.
Den 23-årige mand, der mistænkes for et forsøg på voldtægt natten til lørdag på Amager, erkender delvist hændelsesforløbet.

Men manden var efter eget udsagn ikke ude på voldtægt af en 19-årig kvinde. Det fortæller den centrale vagtleder hos Københavns Politi, Gunnar Nørager.

- Han erkender de faktiske omstændigheder, men nægter sig skyldig i voldtægtsforsøg. Han kan ikke forklare, hvorfor tingene skete, som de gjorde, siger Nørager.

Den 23-årige blev anholdt søndag, efter at politiet havde offentliggjort et overvågningsfoto af ham fra den københavnske metro. Anholdelsen skyldtes henvendelse fra en borger.

Den 19-årige kvinde har fortalt politiet, at hun blev forsøgt voldtaget på Kvintus Allé på Amager efter en bytur. Hun tog klokken 4.45 lørdag morgen metroen fra Nørreport til Lergravsparken.

Her blev hun overfaldet af gerningsmanden, der dunkede hendes hoved ned i jorden og begyndte at beføle hende og rykke i hendes tøj.

Kvinden kæmpede sig imidlertid fri og skreg op, så manden opgav forehavendet og forsvandt.

Politiet havde efter gennemsyn af overvågningsvideoer fra metroen mistanke om, at manden havde været med samme tog som kvinden og var fulgt efter hende, da hun stod af.

Mere om emnet

Se alle

Politiet anholder mand for voldtægtsforsøg

En mand ville voldtage 19-årig på Amager