219 nye navne i Blå Bog


219 nye navne i Blå Bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opslagsværket over fremtrædende danske personligheder sætter i år rekord med en tredjedel nyrepræsenterede kvinder. Men kvinderne er stadig underrepræsenteret.

I år bliver der føjet 219 nye navne til kendiskataloget Kraks Blå Bog 2008/09. 65 af de nye personligheder er kvinder, og dermed repræsenterer det svage køn næsten en tredjedel af det nye skud navne. Dog ser det mindre lyst ud for kvindekønnet, hvis man kigger på det samlede antal personer på 8019 i den blå bog. 15 procent - eller hvad der svarer til cirka 1200 - er kvinder.

Gads Forlag, der i år overtog udgivelsen af navnekataloget, fortæller, at "de udvalgte personligheder har markeret sig indenfor det danske samfundsliv". Indenfor den kategori falder teaterdirektør på Nørrebro Teater, Kitte Wagner.

- Det betyder meget lidt for mig. Mit forhold til Krak er, at man slår op på et kort og finder ud af, hvor man bor. Spørgsmålene, jeg skulle udfylde, er ikke særlige nyttige. Hvad laver mine forældre? Ja, de var skolelærere, og det er der ikke særlig meget "von navn" over, siger teaterdirektøren.

Kitte Wagner får selskab i Blå Bog af blandt andre politikeren Mette Frederiksen, målmand Peter Schmeichel og finanskommentatoren Steen Bocian. Efter aftale med kongehuset vil den nye prinsesse Marie først blive optaget i bogen næste år.

219 nye navne i Blå Bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce