213 km/t koster kørekortet

Politi færdselskontrol razzia
Foto: Michael Bager

213 km/t koster kørekortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Sønderjylland er farten generelt alt for høj på hovedvej A8, siger politiet, der lover flere kontroller.

Nogle bilister opfatter tilsyneladende den firesporede hovedvej A8 i Sønderjylland som en racerbane.

I hvert fald har politiet ved en fartkontrol i fredags afsløret en stribe bilister, der er ligeglade med hastighedsgrænsen og andres sikkerhed.

En enkelt bilist, en tysk statsborger, blev målt med 213 kilometer i timen, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. På strækningen må man køre 80 kilometer i timen.

Han måtte betale en bøde på 9.000 kroner og vil desuden få frakendt kørekortet ubetinget i et halvt år.

- Vi er jævnligt dernede for at lægge en dæmper på farten, for der har været problemer siden hovedvejen åbnede, siger leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, Preben Bruhn Christensen.

- Meget af trafikken er lokaltrafik, så bilisterne burde efterhånden være klar over, at de kun må køre 80 kilometer i timen, fortsætter han.

Og ikke kun tyskeren røg i politiets fælde, da de fredag stod klar ved hovedvej A8.

To kørte henholdsvis 146 og 132 kilometer i timen og står derfor til en betinget frakendelse, og i alt 60 bilister blev taget med for høj fart. Heraf fik 24 et klip i kørekortet.

Også i Ribe var Syd- og Sønderjyllands Politi på vagt, da den årlige byfest, Tulipanfest i Ribe, løb af stablen 17.-20. maj.

Her uddelte politiet 25 klip i kørekortet, to havde alkohol i blodet og en enkelt blev taget bag rattet, mens personen var påvirket af euforiserende stoffer.

To kørte rundt helt uden kørekort, og derudover blev 34 snuppet for andre lovovertrædelser som manglende brug af sikkerhedssele, mens andre snakkede i mobiltelefon, mens de kørte.

- Det er helt uacceptabelt at nogle bilister lader hånt om andres sikkerhed på den måde, siger operativ leder i færdselspolitiet Kenneth Benfeldt.

213 km/t koster kørekortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce