21 minutter før politiet er fremme: Langelændere må vente længst tid på politiet

Leder af Vagtcentralen, Jesper Pedersen, er tilfreds med den generelle nedgang i udrykningstiden på omkrign to minutter, men erkender, at indsatsen på Langeland halter efter. Arkivfoto: Kim Rune

21 minutter før politiet er fremme: Langelændere må vente længst tid på politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langeland har overhalet Ærø som den kommune i landet, der må vente længst tid på politiet, når der er akut behov for hjælp. - Vi er opmærksomme på det, siger politichef.

Hvis man bor på Langeland, må man væbne sig med en ekstra stor portion tålmodighed, hvis man får behov for akut hjælp fra politiet.

Tal fra Rigspolitiet viser således, at Fyns Politi i gennemsnit var hele 21 minutter og 41 sekunder om at nå ud til i alt 26 akutte situationer, der blandt andet dækker over overfald og spritkørsler.

Langeland er dermed den kommune i hele landet, som det tager længst tid for politiet at nå frem til, når der bliver ringet 112. Og det er samtidig den eneste kommune i politikredsen, hvor udrykningstiden er steget i 2017.

- Det er jeg selvfølgelig ked af, siger Langeland-borgmester Tonni Hansen (SF) og fortsætter:

- Det er jo nogle rimeligt alvorlige sager, det drejer sig om, så der vil man gerne have, at politiet kommer hurtigt.

Leder af Vagtcentralen hos Fyns Politi, Jesper Pedersen, erkender, at politiet skal finde en måde at reducere udrykningstiden til Langeland på.

- Vi er opmærksomme på det og kigger lige nu på, hvordan vi kan yde en bedre service på Langeland. Så det er noget, vi har fokus på, siger Jesper Pedersen, der dog ikke vil uddybe endnu, hvad det kan komme til at betyde.

Det er jo nogle rimeligt alvorlige sager, det drejer sig om, så der vil man gerne have, at politiet kommer hurtigt.
Tonni Hansen (SF), borgmester, Langeland

Drastisk fald på Ærø

Mens udrykningstiden er gået den forkerte vej på Langeland, ser det helt anderledes ud på Ærø.

Efter en række sager, hvor ærøboerne manglede hjælp fra politiet, etablerede man i efteråret 2016 døgnbemanding på øen. Og det har tilsyneladende virket. Udrykningstiden viste godt nok stadig over 20 minutter i 2017, men det er ikke desto mindre en halvering af udrykningstiden fra 2016, der lå på enorme 40 minutter og 20 sekunder.

Borgmester Ole Wej Petersen (S) glæder sig over det markante fald:

- Vi er selvfølgelig godt tilfredse med, at der er sket så drastisk et fald i den gennemsnitlige udrykningstid. Der kan desværre stadig være situationer, hvor borgerne med rette føler, at der går alt for lang tid, før politiet kan nå frem. Men jeg er sikker på, at politiet gør et ærligt forsøg på at mindske de uheldige situationer.

21 minutter før politiet er fremme: Langelændere må vente længst tid på politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce