Langeland har overhalet Ærø som den kommune i landet, der må vente længst tid på politiet, når der er akut behov for hjælp. - Vi er opmærksomme på det, siger politichef.

Hvis man bor på Langeland, må man væbne sig med en ekstra stor portion tålmodighed, hvis man får behov for akut hjælp fra politiet.

Tal fra Rigspolitiet viser således, at Fyns Politi i gennemsnit var hele 21 minutter og 41 sekunder om at nå ud til i alt 26 akutte situationer, der blandt andet dækker over overfald og spritkørsler.

Langeland er dermed den kommune i hele landet, som det tager længst tid for politiet at nå frem til, når der bliver ringet 112. Og det er samtidig den eneste kommune i politikredsen, hvor udrykningstiden er steget i 2017.

Det er jo nogle rimeligt alvorlige sager, det drejer sig om, så der vil man gerne have, at politiet kommer hurtigt.

Tonni Hansen (SF), borgmester, Langeland

- Det er jeg selvfølgelig ked af, siger Langeland-borgmester Tonni Hansen (SF) og fortsætter:

- Det er jo nogle rimeligt alvorlige sager, det drejer sig om, så der vil man gerne have, at politiet kommer hurtigt.

Leder af Vagtcentralen hos Fyns Politi, Jesper Pedersen, erkender, at politiet skal finde en måde at reducere udrykningstiden til Langeland på.

- Vi er opmærksomme på det og kigger lige nu på, hvordan vi kan yde en bedre service på Langeland. Så det er noget, vi har fokus på, siger Jesper Pedersen, der dog ikke vil uddybe endnu, hvad det kan komme til at betyde.

Drastisk fald på Ærø

Mens udrykningstiden er gået den forkerte vej på Langeland, ser det helt anderledes ud på Ærø.

Efter en række sager, hvor ærøboerne manglede hjælp fra politiet, etablerede man i efteråret 2016 døgnbemanding på øen. Og det har tilsyneladende virket. Udrykningstiden viste godt nok stadig over 20 minutter i 2017, men det er ikke desto mindre en halvering af udrykningstiden fra 2016, der lå på enorme 40 minutter og 20 sekunder.

Borgmester Ole Wej Petersen (S) glæder sig over det markante fald:

- Vi er selvfølgelig godt tilfredse med, at der er sket så drastisk et fald i den gennemsnitlige udrykningstid. Der kan desværre stadig være situationer, hvor borgerne med rette føler, at der går alt for lang tid, før politiet kan nå frem. Men jeg er sikker på, at politiet gør et ærligt forsøg på at mindske de uheldige situationer.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
2
To vigtige minutter: Fyns Politi kommer hurtigere frem efter kritiske 112-opkald

To vigtige minutter: Fyns Politi kommer hurtigere frem efter kritiske 112-opkald

Tjek dit område: Så lang tid er politiet om at nå frem

Tjek dit område: Så lang tid er politiet om at nå frem