20.370.808 annoncer: Det søger vi efter, når vi køber brugt

Når vi søger efter brugt, er det, vi søger mest efter, møbler til hjemmet. Og sofaen er den absolutte topscorer. Arkivfoto: Jacob Schultz

20.370.808 annoncer: Det søger vi efter, når vi køber brugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når vi søger efter brugte varer på Dba.dk, søger vi primært efter møbler. Det viser en opgørelse, som DBA har lavet for avisen Danmark fordelt på regioner.

Brugt: Hver måned søger flere end 1,7 millioner danskere efter brugte varer på Dba.dk, og udvalget bliver også større og større. I 2018 er der blevet oprettet 20.370.808 annoncer på Dba.dk, og det er en stigning på 99,5 procent på fem år, viser den nyeste udgave af DBA's genbrugsindeks.

Kigger man på de mest søgte ord på Dba.dk, er der én ting, vi kigger efter mere end noget andet: sofaer.

DBA har til avisen Danmark lavet lister over de mest søgte ord på Dba.dk fordelt på regioner de seneste 30 dage og sorteret efter, om man sidder ved sin computer eller bruger mobilen. De ting, vi søger efter, ændrer sig nemlig afhængig af den platform, vi bruger. Sidder vi ved computeren eller Ipad'en, er der i alle regioner én ting vi søger mere end noget andet: Iphone.

Søger du til gengæld på mobilen, er den klare topscorer sofaer. I region Nordjylland, Hovedstaden, Sjælland og Syddanmark er sofaen tilmed også det næstmest søgte fra computeren. Men hvorfor er vi så vilde med brugte sofaer?

- Det er meget enkelt, tror jeg. Det er for at spare penge, mener livsstilsekspert og tv-vært Christine Feldthaus.

- I stedet for at købe en ny sofa til mange tusinde kroner, kan du finde noget til en femtedel af prisen. Du kunne jo også være heldig at finde noget særligt. Sofaer ligner jo også hinanden nu om dage, og måske kan du her finde en chesterfield eller en lænestol med morfarklapper, siger hun.

Møbler og transportmidler

Det er i det hele taget møbler til hjemmet, vi søger efter, når vi søger efter brugt - uanset hvor i landet vi bor.

Blandt de mest søgte ord er det derfor sofaborde, spiseborde, skriveborde, lænestole og kommoder, vi - næst efter sofaen - søger mest efter.

I de mere kuriøse varegrupper søger folk i Region Hovedstaden efter "Louis Vuitton" og "Rolex". I Region Syddanmark er "Lego" og "Montana" blandt de mest søgte ord, mens beboerne i Region Nordjylland søger en del efter små transportmidler. Her er scooter, knallert, "ATV" og "PGO Hot 50" blandt de mest søgte ord. Det er det italienske tøjmærke "Gucci" også. Det er det 13.-mest søgte på mobilen i Nordjylland.

Og i Midtjylland søger man efter brugt "Royal Copenhagen". Det gør man også på Sjælland, hvor man tilmed søger efter de lidt større transportmidler. Her er det "cabriolet", der kommer ind på en 15.-plads på listen over mest søgte ord, når man bruger computeren.

20.370.808 annoncer: Det søger vi efter, når vi køber brugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce