20 sender klimaklage direkte til polititop


20 sender klimaklage direkte til polititop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det foreløbige antal klager på politidirektør Johan Reimanns skrivebord er 20. Krim har 15 klager på vej. Bunken kan vokse, for der er fire ugers klagefrist.

Klagerne over politiets behandling af demonstranter på Københavns gader under FN's klimatopmøde begynder nu at komme ind. Foreløbig har 20 mennesker klaget direkte til Københavns politidirektør, Johan Reimann, oplyser politiadvokat Lise-Lotte Le Maire, Københavns Politi.

- Det er ikke det endelige billede. Der kan komme flere klager, siger hun.

De 20 sager er fra borgere, der føler sig forkert behandlet af politiet. De klager over, at de blev administrativt tilbageholdt af politiet under klimademonstrationerne uden at have gjort noget ulovligt. Det drejer sig ikke mindst om, at folk blev lagt i strips og sat i såkaldt futtog på gaden, hvor de i flere tilfælde fik lov at vente rigtig lang tid.

En enkelt klager har bedt om at få sin sag direkte for retten, resten vil blive behandlet af politidirektøren, der tager stilling til, om klageren skal have erstatning. Politidirektørens afgørelse kan efterfølgende indbringes for rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, oplyser Lise-Lotte Le Maire.

Ud over klagerne direkte til politidirektøren er der klager på vej, som indbringes gennem retshjælpsorganisationer som Landsforeningen Krim og Rusk. Advokat Claus Bonnez oplyste mandag, at Krim har de første 15 klagesager klar.

Mellem 1700 og 1800 personer blev anholdt eller administrativt frihedsberøvet under klimademonstrationerne, og mange blev tilbageholdt i det midlertidige klimafængsel på Retortvej i Valby, inden de kom på fri fod igen.

De store demonstrationer, hvor de fleste af masseanholdelserne fandt sted, var mellem den 11. og den 16. december. Dermed er der et stykke tid, til klagefristen på fire uger udløber.

20 sender klimaklage direkte til polititop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce