Den Fynske Motorvej er i gennemsnit lukket i en eller begge retninger mere end en gang om måneden. De seneste 12 måneder har motorvejen været lukket i samlet knap et døgn.

"Fynske Motorvej lukket i vestlig retning ..."
"Trafikken står stille mod Fyn, og vi lukker nu vestgående spor ..."
"I forbindelse med uheldet på motorvej E20 er begge retninger spærret ..."

Pendlere og andre, der jævnligt kører på den Fynske Motorvej, vil nikke genkendende til meldinger som disse. Det sker i gennemsnit mere end en gang om måneden, at politiet er nødt til at lukke det ene eller begge spor på E20 over Fyn, når der skal ryddes op efter uheld.

Så længe har E20 været lukket

04. april 2018: Cirka en time28. marts 2018: Knap en time20. marts 2018: Få minutter12. marts 2018: Flere timer06. marts 2018: Flere timer15. februar 2018: Cirka tre timer24. januar 2018: Cirka tre kvarter16. januar 2018: Cirka to timer27. december 2017: Kortvarigt20. december 2017: Flere timer30. november 2017: Kortvarigt10. november 2017: Kortvarigt03. november 2017: 25 minutter29. oktober 2017: Cirka to timer26. oktober 2017: Cirka to timer26. september 2017: Cirka 15 minutter19. september 2017: Cirka 45 minutter09. september 2017: Cirka to timer19. august 2017: Fem minutter07. april 2017: Godt en timeKilde: Fyens.dk, Vejdirektoratet og Fyns Politi

Det viser en optælling, som Fyens.dk har lavet. 20 gange siden april 2017 har trafikanter på den Fynske Motorvej måttet holde stille eller finde alternative ruter ad landevejene, mens politi og redningsmandskab eller vejhjælp har arbejdet på motorvejen.

Senest måtte trafikken onsdag eftermiddag standses ved Nyborg, hvor en lastbil var brudt i brand i retning mod Sjælland. Bilen holdt mellem frakørsel 44, Knudshoved, og Storebæltsbroen, og der blev lukket for trafikken mod Sjælland i knap en time.

Ud på aftenen var det atter nødvendigt at lukke det østgående spor kortvarigt for at få lastbilen transporteret væk.

Lukket i cirka 22 timer

Samlet har et eller begge spor på motorvejen været lukket i godt 22 timer, viser optællingen, der er baseret på Fyens.dk's artikler og tweets fra Vejdirektoratet og Fyns Politi.

En del lukninger af motorvejen er kortvarige - som eksempelvis efter et harmonikasammenstød ved Aarup om aftenen torsdag 30. november, hvor syv biler ikke nåede at bremse for langsom trafik foran dem. Det østgående spor måtte lukkes i kort tid, men det var nok til at danne kø på motorvejen.

Ved fem af de 20 lukninger af E20 på Fyn var vejen lukket i op mod en time, men i seks tilfælde varede lukningen flere timer. Hårdest ramt blev både trafikken og flere trafikanter tirsdag 6. marts, da en lastbil forulykkede mellem Nørre Aaby og Ejby, hvilket lukkede motorvejen i retning mod Sjælland.

Chaufføren og en bilist, som kørte ved siden af lastbilen, da et af dens dæk eksploderede, slap med livet i behold, men da jord fra lastbilen var blevet spredt ud over begge motorvejens spor, gav uheldet også kø i retning mod Jylland.

Og halvanden time senere skete endnu et uheld, denne gang ved Aarup i det vestgående spor mod Jylland, hvor en bil ramte bagenden af køen. I alt var seks biler involveret i ulykken, og fem personer blev alvorligt kvæstet. En 17-årig pige døde senere af sine kvæstelser.

Lukket efter stenkast og før storm

To gange har det været nødvendigt at lukke motorvejen af andre årsager end uheld på vejen. Lørdag 9. september sidste år blev E20 lukket i østgående retning mellem Odense SV og Odense S, efter en bilist om natten havde ramt en stor sten, som var blevet kastet ned på vejen fra Spedsbjergvej, hvor den krydser motorvejen.

Politiet var nødt til at undersøge stedet i jagten på stenkasteren, og selvom der blev advaret om den midlertidige lukning af motorvejen, dannedes en lang kø vest for motorvejsbroen.

Søndag 29. oktober lukkede Sund & Bælt for motorvejstrafikken i begge retninger over Storebæltsbroen på grund af stormen Ingolf. Da det skete søndag morgen, vurderede politiet, at det var begrænset, hvor mange trafikanter der ville blive ramt af brolukningen.

På kortet herover kan du klikke på de enkelte punkter og læse mere om hver lukning af motorvejen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.

Mere om emnet

Se alle

Se kortet: Her har motorvejen over Fyn været lukket