• Ulykken på den Fynske Motorvej tidligt tirsdag eftermiddag, hvor flere biler var involveret i et sammenstød, har kostet en pige fra Odense livet.
  • Fire andre unge kvinder blev kvæstet i ulykken - politiet har ingen ny melding om deres tilstand.

En 17-årig pige fra Odense er død af de kvæstelser, som hun fik, da hun i en bil sammen med fire andre unge kvinder tirsdag over middag kørte galt på den Fynske Motorvej i det vestgående spor ved Aarup.

Flere biler var impliceret i ulykken, som efter politiets opfattelse skyldtes, at den 18-årige kvinde, der sad bag rattet i bilen med den 17-årige, ikke nåede at bremse, da hun kom til en kø, som var forårsaget af et tidligere uheld på motorvejen.

Den sene opbremning kan have skyldtes nedsat sigtbarhed, oplyste politiet tirsdag.

Pigens bil kørte ind i bilen, som holdt bagest i køen, og fire biler blev ramt i sammenstødet.

Onsdag oplyser politiet, at det endnu ikke er slået fast, hvad der var årsag til dødsulykken.

Ifølge Fyns Politi blev den 17-årige pige fra Odense indlagt på Odense Universitetshospital med så svære kvæstelser, at man tirsdag aften ikke forventede, hun ville overleve.

Pigen blev ifølge vagtchef hos Fyns Politi Steen Nyland holdt kunstigt i live, indtil hendes pårørende var nået frem og havde fået sagt farvel.

Politiet har ikke fået nye meldinger om de øvrige tilskadekomne fra ulykken - den 18-årige chauffør fra Odense, en 20-årig kvinde fra Aalborg og to piger på 17 og 18 år fra Odense.

De blev tirsdag alle indlagt til behandling for deres kvæstelser på Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus, og de er endnu ikke blevet afhørt om ulykken af politiet.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Ved uheldet tidligere på tirsdagen, hvor en lastbils ene dæk eksploderede, kom lastbilens chauffør lettere til skade, da han ikke havde sikkerhedssele på og blev kastet rundt i førerhuset, da lastbilen væltede på grund af dæk-eksplosionen. Han pådrog sig brækkede ribben ved uheldet.

Ved samme uheld kom en personbil i klemme, mens vragstumper ramte en tredje bil. Her kom ingen dog alvorligt til skade.

De to uheld skabte trafikkaos på og omkring motorvejen, og først klokken 18 var vejen ryddet, og trafikken kunne afvikles normalt.


Grafik: Mikkel Damsgård Petersen
  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
4
Fem unge kvinder overså kø på motorvej: 17-årig i livsfare

Fem unge kvinder overså kø på motorvej: 17-årig i livsfare

2
Nyt uheld med tre alvorligt kvæstede: Motorvej var spærret i begge retninger

Nyt uheld med tre alvorligt kvæstede: Motorvej var spærret i begge retninger