En 16-årig pige fik markisen ned over maven ved sneulykken i Hjørring. Tre kvinder er stadig indlagt. En 76-årig mand måtte have benet amputeret.
Lægerne på Aalborg Sygehus betegner en 16-årig piges tilstand som kritisk. Pigen var en af de seks personer, som blev fanget under en 40 meter lang og tre meter bred stålmarkise, som lørdag kollapsede under trykket af faldende sne på gågaden Strømgade i Hjørring.

- Hun fik markisen ned over maven. Lægerne siger, at de ikke kan få gjort hendes tilstand stabil, oplyser vagtchef Jan Stagsted i Nordjyllands Politi.

Tre kvinder er fortsat indlagt på sygehuset i Hjørring. Den ene med et bækkenbrud, den anden med en brækket ankel, mens den tredje er alvorligt forslået. En fjerde kvinde blev også ramt af markisen, men kunne tage hjem efter at have rundet sygehuset.

En 76-årig mand blev også ramt af markisen. Hans ene ben blev så voldsomt læderet, at lægerne måtte amputere underbenet.

Ulykken skete uden for en boghandel og en guldsmed på Strømgade 8 og 10.

En stor dynge sne faldt ned fra taget af den femetagers bygning og ramte den tunge stålmarkise. Markisen klarede ikke trykket og faldt ned over de seks personer.

Mere om emnet

Se alle
16-årigt offer for markise er i bedring

16-årigt offer for markise er i bedring

Hjørring afspærrer efter markiseulykke

Hjørring afspærrer efter markiseulykke

To alvorligt kvæstet af nedstyrtet markise

To alvorligt kvæstet af nedstyrtet markise