14 tiltalt for røveri til 62 millioner


14 tiltalt for røveri til 62 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklagemyndigheden har nu rejst tiltale i sagen om et af danmarkshistoriens største røverier. Tre tiltalte er danskere.

14 personer er tiltalt for at have begået et af danmarkshistoriens største røverier med et udbytte på 62 millioner kroner.

Indtil videre har politiet kun fundet fire af de mange millioner. Pengene lå nedgravet i en have i Odense.

Statsadvokaten har desuden besluttet at sætte to mænd, der ligeledes har været varetægtsfængslet, på fri fod. Formentlig opgiver anklagemyndigheden at rejse en sag mod de to.

I december blev endnu en mistænkt anholdt i Filippinerne. Det er endnu uvist, hvornår han kan udleveres til Danmark.

Tre af de 14 tiltalte er danskere. Hovedparten af de øvrige er svenske statsborgere. De er alle tiltalt efter samme paragraffer for at have begået det opsigtvækkende røveri mod Dansk Værdihåndtering på Kornmarksvej i Brøndby den 10. august 2008.

Ved hjælp af en gummiged trængte fire røvere bevæbnet med AK47 automatvåben ind i optællingsrummet i Dansk Værdihåndtering via nabovirksomheden Milton. Forinden var stjålne skraldebiler blevet sat i brand, og der var lagt partisansøm ud for at forhindre politiet i at nå frem. Røverne forsvandt fra stedet i tre stjålne Audier, som senere blev fundet i en container på en landejendom.

Udbyttet ved røveriet er opgjort til 62 millioner kroner. Dermed er udbyttet på højde med udbyttet fra Loomis-røveriet, der regnes for det største i danmarkshistorien.

Foruden røveri er de 14 tiltalt for en række andre lovovertrædelser, herunder ildspåsættelse, biltyveri, ulovlig våbenbesiddelse og for at have bragt andres liv i fare.

Sagen kommer for retten i marts. En af danskerne skal ikke have almindelig straf, men skal i stedet anbringes på psykiatrisk afdeling, hvis han findes skyldig, lyder det i anklageskriftet.

14 tiltalt for røveri til 62 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce