Færdselskampagne afslører, at de fynske bilister stadig har svært ved at lade mobiltelefonen ligge i lommen. Flere husker dog at bruge sikkerhedsselen.

137 bøder udskrev Fyns Politi i forbindelse med en ugelang færdselskampagne, der havde fokus på sikkerhedsselen og mobiltelefonen.

I sidste uge var politiet ude ved 17 kontrolsteder - primært i Odense - og der er altså ikke meget, der tyder på, at de årligt tilbagevendende kampagner har den store effekt på de fynske bilisters hang til at tale i mobiltelefon, mens de kører.

- Mobilsnak, det kører bare derudad, og der synes ikke at være nogen mærkbar ændring i forhold til tidligere.

- Det kan være svært at sammenligne med tidligere kampagner, da det afhænger af, hvor mange ressourcer vi har til rådighed. Men mobilsnak, det kører bare derudad, og der synes ikke at være nogen mærkbar ændring i forhold til tidligere, siger politikommissær Preben Ingemansen.

Flere husker selen

Til gengæld ser det bedre ud i forhold til at huske at bruge sikkerhedsselen.

- Forseelser med sikkerhedselen oplever vi et fald sammenlignet med nogle år tilbage. Vi håber da, at noget af det skyldes vores kampagner, men det skyldes nok mere, at de nye biler bimler og bamler, hvis man har glemt selen. Og det er der ingen, der kan holde ud at køre med, siger Preben Ingemansen.

Bøden for hver forseelse ligger på 1500 kroner.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, fra tid til anden skriver jeg også bog- og cd-anmeldelser.