121 uger: Ventetiden til høreapparater på OUH bliver stadig længere

Ventetiden på høreapparater på OUH stiger fortsat og ligger nu på 121 uger.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

121 uger: Ventetiden til høreapparater på OUH bliver stadig længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ikke ressourcer til de almindelige høreapparatpatienter, som nu må vente op til 121 uger på behandling på høreklinikken på OUH. Men der skal findes flere penge i 2017, mener formand for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark Poul-Erik Svendsen (S).

121 uger. Så længe venter mange patienter i øjeblikket på et høreapparat på OUH.

Det er 13 uger mere end i marts, hvor Fyens Stiftstidende fortalte historien om de lange ventetider, der nu er steget fra et år til to år og fire måneder på blot et halvt år.

- Det er katastrofalt og fuldkommen uacceptabelt, at der ikke er blevet gjort noget fra politisk side. Det med, at der skal være lige sundhed for alle, hænger overhovedet ikke sammen, siger landsformand for Høreforeningen Majbritt Garbul Tobberup.

Komplicerede patienter skal til OUH

På grund af sommerferie er det ikke muligt at få en kommentar fra høreklinikken på OUH om ventetiderne. Men marts fortalte ledende overlæge Rikke Schnack-Petersen til avisen, at de lange ventetider især går ud over de patienter, der ikke har komplicerede høreproblemer.

- Det betyder, at vi ikke har ressourcer til at tage os af vores almindelige høre- apparatpatienter på ordentlig vis, og det gør, at ventetiden på deres behandling stiger og stiger, siger hun.

Ifølge Poul Erik-Svendsen (S), formand for Region Syddanmarks Sundhedsudvalg, ligger problemet i, at de komplicerede hørepatienter netop skal behandles på OUH, fordi de ikke kan blive det på de almindelige afdelinger.

En politisk udfordring

- Og der er den bevilling, de har (på OUH, red.) af sådan en størrelse, at de ikke kan dække andet end det. Men der er mange andre mennesker, som har ukomplicerede hørenedsættelser, og der er så ikke ressourcer til, at de kan komme til. Det er en politisk udfordring, som vi må tage op i forbindelse med budgettet for 2017, siger Poul Erik Svendsen.

Til sammenligning ligger ventetiden på mellem 25 og 50 uger på de fleste sygehuse.

Høreproblemer i Danmark

  • Hver sjette dansker over 18 år og hver tiende i arbejde har problemer med hørelsen.
  • Omkring 300.000 har et høreapparat og har brug for teleslynger og andre hjælpemidler.
  • Omkring 50.000 har et svært høretab og problemer med at fastholde et job på grund af deres hørehandicap.
  • Ventetiden på udlevering af høreapparat er i øjeblikket 121 uger på OUH. Til sammenligning er den på 29 uger på Sygehus Sønderjylland, 38 uger på Sydvestjysk Sygehus og 50 uger på Vejle Sygehus.

Kilde: Socialforskningsinstituttet/hoereforeningen.dk og esundhed.dk

121 uger: Ventetiden til høreapparater på OUH bliver stadig længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce