12 bandemedlemmer fængslet for våbenbesiddelse


12 bandemedlemmer fængslet for våbenbesiddelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samtlige 12 bandemedlemmer, som blev anholdt under politiaktion tirsdag, er onsdag blevet varetægtsfængslet.

12 mænd med tilknytning til banden Brothas and Soldiers er onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i tre uger efter et timelangt grundlovsforhør ved Retten i Glostrup.

Fængslingerne sker, efter at de 12 mænd tirsdag blev anholdt under en målrettet politiaktion i Gladsaxe.

- De er alle sigtet for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, siger vicepolitikommissær Carsten Jansson fra Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre. Derfor kan politiet ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt.

Ifølge Ritzaus oplysninger havde de 12 bandemedlemmer planer om at overdrage to oversavede jagtgeværer og en pumpgun med ammunition til medlemmer fra Værebros Hårde Kerne, VHK, til brug i den igangværende bandekonflikt.

Overdragelsen af våbnene skulle ifølge politikilder være sket på Gladsaxe Kirkegård tirsdag aften, men mislykkedes, da politiet skred til anholdelse.

Der har siden nytår været ekstraordinært mange banderelaterede skyderier på åben gade i det storkøbenhavnske område.

Bandekonflikten har indtil videre kostet to livet, mens en 19-årig mand i øjeblikket svæver mellem liv og død, efter at han blev skudt i nakken på Nørrebro torsdag i sidste uge.

Midt i januar blev en anden 19-årig mand dræbt af skud i Høje Gladsaxe, og i februar blev en 27-årig mand dræbt på Finsensvej på Frederiksberg. Flere andre er blevet såret.

På grund af den tilspidsede situation med den voldsomme kriminalitet i bander og i rockergrupper har rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg besluttet, at Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi skal have flere efterforskere.

Det præcise tal kendes ikke endnu. Der bliver formentlig tale om 25-30 betjente i alt, og de skal tages fra Rigspolitiet og fra tre politikredse: Nordsjælland, Midt- og Vestsjælland og Sydsjælland og Lolland-Falster.

12 bandemedlemmer fængslet for våbenbesiddelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce