12-årig pige sendt bort


12-årig pige sendt bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Kommune har sendt 12-årig pige til sin far, som hun kun har haft sporadisk kontakt med i seks år. Der skal ro om sag om druk og samleje.

Den 12-årige pige, som tirsdag aften havde samleje med en 17-årig og besvimede af fuldskab i en lejlighed på Rødegårdsvej i Odense, blev onsdag sendt over til sin far i Jylland, som hun stort set ikke har set i seks år.

Det skete efter krav fra Odense Kommune, som ønskede at få ro om sagen, indtil avisoverskrifterne har lagt sig, og familiens faste sagsbehandlere er kommet hjem fra ferie.

- Min datter var grædefærdig og ville ikke over til sin far. Hun foretrak at blive hos mig og snakke det hele igennem. Hun har ikke noget imod sin far, men hun har brug for min støtte, mine knus og min stemme, for det er jo mig, der kender hende og bor sammen med hende, siger 34-årige Gitte Svendsen, som er mor til den 12-årige pige.

Bekymret over pressen

Da den 12-årige pige blev udskrevet fra Odense Universitetshospital onsdag ved middagstid, forventede både mor og datter, at de kunne tage hjem og fordøje oplevelsen sammen.

Men få timer efter blev Gitte Svendsen indkaldt til et møde med kommunen.

- Jeg var dødtræt, for jeg havde ikke sovet hele natten. Men jeg tog selvfølgelig med til mødet. Vores faste sagsbehandlere deltog ikke, for de havde ferie, fortæller hun.

- I stedet sad der to andre fra kommunen, som sagde, at de var bekymrede for, om jeg kunne varetage min datters interesser.

- De var også bekymrede over de overskrifter, som sagen havde medført i pressen. Derfor syntes de, det var bedst, hvis min datter blev sendt over til sin far i Jylland, indtil der falder ro på medierne, og indtil vores sagsbehandlere kommer hjem fra ferie.

Så onsdag aften blev den 12-årige pige, der stadig var chokeret og havde blå mærker på kroppen, hentet af sin far. En mand som hun - bortset fra sporadisk samvær siden maj - overhovedet ikke har set i seks år.

Hvorfor, mor?

Selv kan Gitte Svendsen ikke gøre andet end at vente. På at sagsbehandlerne kommer hjem fra ferie, og på at kommunen tager en ny beslutning om, hvor datteren skal hen.

- Det er hårdt, at hun sidder derovre i Jylland, når jeg ved, hun har brug for min omsorg. Hun sender hele tiden sms'er, hvor hun spørger, hvorfor hun er blevet sendt bort, og hvornår hun må komme hjem igen, fortæller Gitte Svendsen.

- Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske. Min datter har haft problemer i mange år, blandt andet med mobning. Min største drøm er, at hun kommer til en skole, hvor hun falder godt til og får veninder.

- Men det er måske en urealistisk drøm.

Odense Kommune afviste i går at kommentere sagen. Det skete med henvisning til dens tavshedspligt.

12-årig pige sendt bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce