1000 dage uden for Christiansborg


1000 dage uden for Christiansborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1000 dage. Så lang tid har fredsvagterne på Christiansborg Slotsplads holdt stand. I går blev det markeret med trommelyde, saft og kaffe. Omkring 100 mennesker var mødt op for at være med og støtte arrangementet. I dagens anledning havde mange taget en tromme med for at være med i trommekoret, der skulle få jorden på slotspladsen til at vibrere.

De omkring 40 fredsvagter har nu siddet uden for Christiansborg i 1000 dage for at demonstrere mod Danmarks tropper i Afghanistan og i Irak. Og selv om der stadig findes danskere i begge lande, mener aktivisterne stadig, at det nytter.

- Vi viser de almindelige danskere og politikerne inde på Christiansborg, at demokrati ikke kun findes i fjernsynet og i aviserne. Vi gør noget for at vise, at vi er utilfredse, siger Bo Richardt, der har været fredsaktivist alle 1000 dage.

Og selv om der er kommet mange nye krige og konfrontationer til, i de 1000 dage aktivisterne har holdt stand, synes de alligevel, at kampen for fred i verden går strygende.

- Vi har fået utroligt god respons fra folk, der kommer forbi. Og politkerne kommer jo også forbi hver dag og siger hej. Og hvis de ikke gør, så råber vi bare hej efter dem, så de bliver nødt til at svare, griner Jens Nielsen, som har været med som aktivist næsten fra starten.

De godt 40 aktivister skiftes til at sidde vagt fra 10 - 18 hver dag. Hver vagt er cirka tre timer, så man også kan passe et arbejde ved siden af.

- Jeg arbejder som vicevært, så jeg har god tid til at komme her når jeg har fri. Jeg tror at jeg har brugt cirka 400 timer hernede, fortæller Jens Nielsen.

Aktivisterne vil fortsætte deres stille kamp på Christiansborg Slotsplads, indtil de danske tropper er trukket ud af Afghanistan og Irak.

1000 dage uden for Christiansborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce