100 nye flygtninge er kommet med aftenfærger til Danmark


100 nye flygtninge er kommet med aftenfærger til Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der har tirsdag aften været uro og stenkast ved skole i Rødbyhavn, hvor flygtninge er indkvarteret.

I løbet af eftermiddagen og aftenen tirsdag er der kommet yderligere migranter og flygtninge til Danmark med færge fra Tyskland til Rødbyhavn samt over den dansk-tyske landegrænse.

I Rødbyhavn drejer sig om mellem 100 og 150 personer, oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

- Der er tale om et omfang på 100-150 flygtninge eller migranter, men vi har ikke registreret dem alle endnu, siger han.

Politiet oplyser, at de nyankomne udlændinge er blevet indkvarteret på en skole i Rødbyhavn sammen med de mennesker, der ankom søndag og mandag. Registreringen af dem vil fortsætte onsdag.

En del mennesker samlede sig i løbet af tirsdag aften foran skolen, og i den forbindelse har der ifølge politiet været "en del uro" med blandt andet stenkastning.

Politiet har flere gange tilkendegivet, at demonstrationen er ulovlig og bedt folk om at gå hjem. Sent tirsdag aften er der faldet ro på.

- Vi har nu fået håndteret den uro, der var. Vi har fået en forventningsafstemning om, hvordan vi gerne vil have tingene hernede. Vi forventer, at det fortsætter i god ro og orden natten igennem, siger Kim Kliver.

På Twitter skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at man forventer, at der løbende vil ankomme flere udlændinge med færgerne fra Tyskland hen over de næste døgn.

Men Kim Kliver vil ikke gisne om, hvor mange migranter og flygtninge politiet forventer at modtage de kommende dage ved færgelejet.

- Indtil klokken 18 i dag (tirsdag, red.) var der kun kommet én. Siden er der så kommet over 100. Det viser, at det er en dårlig idé at begynde at gætte.

I Syd- og Sønderjylland har politiet tirsdag aften været i kontakt med en del flygtninge.

- Det har været en relativt rolig aften. I løbet af aftenen og ind i natten har vi opsamlet et stykke under 100 personer. De er nu alle indkvarteret på skolen i Padborg, hvor de har fået noget at spise og en seng at sove i, siger vicepolitiinspektør Jan Lambertsen til Ritzau.

100 nye flygtninge er kommet med aftenfærger til Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce