- Vi er ikke kede af at betale skat

Familien Henriksen er en typisk LO-familie. Vi besøgte dem for at høre deres mening om regeringens seneste økonomiske udspil, som bl.a. lover månedlige skattelettelser på 1.100 kroner. FOTO: PETER LETH-LARSEN

- Vi er ikke kede af at betale skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LETTELSE: Odense-familie mener, regeringen skulle sætte endu flere i arbejde

Palle Henriksen rører i gryden med "skidne æg" i husets lille køkken på Solbærvej i Hjallese.

Regeringen har netop serveret en helt anden gryderet, der skal sikre ham og hustruen en lille tusindkroneseddel ekstra hver måned.

Alligevel er ægteparret ikke begejstrede:

- Vi kunne da godt bruge pengene, men jeg synes ikke, at det er nødvendigt, for vi mangler jo egentlig ikke noget, siger Palle Henriksen.

- Jeg kunne sagtens leve, uden at vi fik 1000 kroner. Det har jeg da bevist i årevis, supplerer Karin Henriksen.

Hun arbejder for hjemmeplejen i Odense Kommune, mens han tjener sine penge på Micro Matic.

- Jeg har jo set, hvordan kolleger bliver fyret, og det er da på tide, at regeringen gør noget for at skaffe flere arbejdspladser. Jeg tror bare ikke, at det rigtige er at give os flere penge, siger Palle Henriksen.

- De penge, vi nu skal have, kan da bruges meget bedre andre steder. Man kunne ansætte nogle flere, så vores ældre kan blive plejet anstændigt. Børnene kunne også godt trænge til bedre pasning. Det er helt galt i fritidsordningerne for eksempel, siger han.

De hjemmeboende børn Michael og Maiken er 16 og 13 år, så de har ikke længere behov for pasning. Alligevel betaler ægteparret gerne til bedre børnepasning:

- Vi tænker jo stort set aldrig over, at vi betaler skat. Jeg synes klart, at vi får noget for vores penge, siger Palle Henriksen.

- Vores dreng blev opereret for en hjertefejl, da han var fem år, og vi blev dækket ind på alle måder, så vi ikke kom til at mærke det økonomisk, siger Karin Henriksen.

Palle Henriksen synes, at det er en god idé at sætte gang i det offentlige byggeri.

Udlandsrejse?

Men han synes, at regeringen skulle sætte endnu flere i arbejde.

- I stedet for at 25 familier fik tusind kroner hver, så kunne de faktisk lønne en offentligt ansat. Hvor mange bor vi her på Solbærvej? Vi kunne ansætte vores egen hjemmehjælper, siger han.

Selv om familien Henriksen regner med at bruge hver en krone, som regeringen skaffer dem i skattelettelser, så peger Palle Henriksen på et problem:

- Hvad nu hvis vi sparer dem op til en udlandsrejse? Så får Danmark slet ikke noget ud af det, og vi betaler moms i et andet land. Jeg tror, at mange vil spare op, siger Palle Henriksen.

Han er i det hele taget ikke sikker på, at han og familien bliver så forgyldt, som det umiddelbart ser ud.

- Jeg tror, at der er andre ting, der bliver dyrere, så vi ikke kommer til at mærke det alligevel, siger han.

Hvordan regeringens gryderet præcist kommer til at påvirke fremtiden på Solbærvej er endnu uvist. Til gengæld er det sikkert, at Palle Henriksens skidne æg var en succes i aftes.

- Vi er ikke kede af at betale skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce