- Vær med til præcis lovgivning


- Vær med til præcis lovgivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Toppolitikere i EU kalder dansk kritik af EF- Domstolen folkeforførelse

Det er demagogi og folkeforførelse, hvis danske politikere tror, de kan bede EU's dommere om at rette ind bare for at beholde dansk udlændingelovgivning. Det er budskabet fra EU's justitskommissær, Jacques Barrot, og hans øverste embedsmand, kabinetschef Benoît Le Bret.

- Det er demagogi, og der er ét svar til det: Så vær med til at lave en lovgivning, som præciserer tingene, siger Le Bret.

Deres korte budskab er, at når et land ikke vil være med til at lave præcise lovtekster sammen med de andre medlemslande i EU's Ministerråd, så skal man ikke bagefter jamre, når EU's domstol fortolker traktaterne.

- Man kan ikke bare bede dommere om at lade være med at dømme. Sådan er nu engang den retsorden, man har opbygget i fællesskab. Man beslutter ikke bare en dommers kompetence, alt efter om man synes om hans domme eller ej. Sådan foregår det ikke, tilføjer han.

I Danmark har flere politikere sagt, at man må begrænse EU-domstolens indflydelse?

- Der er to måder. Man kan ændre traktaten. Det er ikke nemt. Men der en anden. Hver gang man laver ny lovgivning, efterlades der mindre rum til retspraksis. Inden for immigration er der ingen tvivl om, at vi skal revurdere visse lovtekster. Vi kommer helt sikkert til at begrænse retspraksis, siger Barrot.

Hans kabinetschef Benoît Le Bret har hårde ord tilovers for politikere, som kritiserer domme fra EU's domstol.

- Hvis de ikke ønsker, at det skal være dommerne, som skal skære igennem, så må politikere påtage sig at komme til Bruxelles for sammen at beslutte lovgivningen. Folk tror tit, at de beskytter sig ved at holde sig uden for en lovgivning, de ikke kan lide. Men ved at undgå at lovgive giver de netop magt til dommerne, siger han.

- Vær med til præcis lovgivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce