Forfatteren Dorthe Nors er blandt 13 kandidater til den prestigefyldte International Man Booker Prize, der uddeles 14. juni. Hun er nomineret for romanen "Spejl, skulder, blink".

Den danske forfatter Dorthe Nors er nomineret til den prestigefyldte The International Man Booker Prize for sin roman "Spejl, skulder, blink". Det skriver forlaget Gyldendal i en pressemeddelelse.

Dorthe Nors er på den såkaldte long list af potentielle modtagere af prisen, en liste hun deler med 12 andre forfattere, heriblandt Amos Oz, David Grossmann og Jon Kalman Stefansson.

- Det er kæmpe stort at stå på den liste. Det er svært at fatte, når man er midt i det, siger Dorthe Nors i pressemeddelelsen.

Prisen, der er på 50.000 pund - 425.000 kroner - uddeles hvert andet år, og blandt tidligere modtagere er Alice Munro og Philip Roth.

Gyldendals litterære direktør, Johannes Riis, siger, at "det er glædeligt igen at få bekræftet, at den internationale litterære offentlighed har sans for Dorthe Nors' helt særlige evne til at forene spøg og alvor, vemod og humor, i sine på én og samme tid konkret virkelighedsnære og ubestemmeligt foruroligende skildringer af mennesker og samfund".

Listen over nominerede reduceres 20. april til seks navne, og prisen uddeles 14. juni i London.

Mere om emnet

Se alle
Dansker tæt på prestigefyldt litteraturpris

Dansker tæt på prestigefyldt litteraturpris