- Sluk dine fire fjernsyn Boye

Efterhånden kan man få sparepærer i alle afskygninger. Også til en Verner Panton-lampe, som den borgmester Jan Boye har derhjemme, og som energikonsulent Dorthe Hindsgaul demonstrerer her.
Foto: Christian Brandt

- Sluk dine fire fjernsyn Boye

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odenses borgmester Jan Boye udleder knap 400 kg unødvendigt CO2 om året.

Men sådan behøver det ikke være. Alle kan gøre noget.

Det er budskabet på en miljøkonference i Odense i disse dage med borgmester Jan Boye (K) som vært.

Og han kan passende begynde med sig selv.

Der fiser nemlig også unødvendig CO2 ud i atmosfæren fra hans 238 kvadratmeter store herskabslejlighed på Filosofgangen i Odense.

Det viser sig en formiddag, hvor vi besøger borgmesteren sammen med energikonsulent Dorte Hindsgaul fra Energiservice Fyn - og hendes måleudstyr og kritiske briller.

- Du kan først og fremmest slukke helt for fjernsyn og computere i stedet for at lade dem stå på standby, når de ikke er i brug. Du har fire fjernsyn og fire computere, så der er virkelig noget at spare. Og det er ret nemt, siger Dorte Hindsgaul efter en tur rundt i borgmester-lejligheden, hvor alle hjemmets tre sammenbragte børn har tv og computer på værelset.

Jan Boye ved det godt.

Energirigtig termokaffe

Han ved også godt, at han glemmer at slukke for vandhanen, når han børster tænder. At den gamle og pibende opvaskemaskine måske burde skiftes.

Og at han burde hælde kaffen på en termokande i stedet for at lade den stå og snurre i kolben på varmepladen hele aftenen.

Til gengæld var han slet ikke klar over, at hustruen Dorte Hjertstedt slår ham i miljøvenlighed, når hun konsekvent pakker børnenes madder ind i smørrebrødspapir, mens han bruger stanniol.

Jan Boye troede heller ikke, at der fandtes sparepærer til den PH- og den Verner Panton-lampe, der vist hører et borgmesterhjem til.

Men det vil han anskaffe sig.

- Vi tænker faktisk meget over det efterhånden. For at bruge mindst muligt, men også for at gøre noget godt for miljøet, siger han.
Fakta
- Du kan først og fremmest slukke helt for fjernsyn og computere i stedet for at lade dem stå på standby, når de ikke er i brug. Du har fire fjernsyn og fire computere, så der er virkelig noget at spare.

Stort set fornuftigt

Dorte Hindsgaul kalder dog også familien for "i det store og hele en meget fornuftig familie"

Efter en flytning fra forstæderne til midtbyen, holder bilen stille flere dage ad gangen, der er sparepærer i stort set alle lamper - og faktisk halvkøligt denne formiddag, for borgmesterparret kan bedst lide det sådan.

- Vi er ikke bange for at ligge tæt, smiler Jan Boye.

- Sluk dine fire fjernsyn Boye

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce