- Nu er jeg ikke model slimline

- Jeg er sundere på jobbet end derhjemme, hvor jeg selv skal sørge for, at frokosten er tilstrækkeligt grøn og varieret. Jeg tror, det er lettere for mange mennesker at spise sundt på arbejde, konstaterer Nilsjohan Sunke.
Foto: Robert Wengler

- Nu er jeg ikke model slimline

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det kan virke lidt corny og langhåret at lave pausegymnastik sammen med sine kolleger. Men det virker, siger Nilsjohan Sunke

Det er 10 kilo siden, Nilsjohan Sunke arbejdede som kompagnichef ved forsvaret med base i Aalborg, Viborg eller Skive.

I dag sidder den 39-årige på HR-afdelingen i Fionia Banks hovedsæde tæt på Odenses centrum og brolægger Vestre Stationsvej med dårlige undskyldninger for ikke at være i bedre form.

Lad os tage dem med det samme: Flere familieforøgelser i de senere år, mindre tid, mere hygge.

- Jeg er faldet af på den, jeg ved det godt, erkender Nilsjohan Sunke, der med sin militære ballast er bedre klædt på end de fleste til at komme tilbage i form.

Derfor tog han også imod arbejdspladsens tilbud først på året om at få foretaget en sundhedstjek.

Han blev målt og vejet - og fundet for tung.

- Fra forsvaret er jeg vant til at skulle have tjekket helbredet flere gange om året, så det var ikke nyt for mig. Og nu da jeg ikke er model slimline, synes jeg faktisk, det er ret fedt, at man kan få sine tal tjekket. Sådan noget med blodtrykket kan man jo ikke mærke ellers, siger han.

- Det kan virke lidt corny og langhåret at stå sammen med sine kolleger midt på dagen og lave pausegymnastik. Men det virker. Man bliver overrasket over, hvor godt det er for myoserne i nakken bare at bruge fem minutter på det, siger han.

Nilsjohan Sunkes arbejdsplads har gennem tre år tilbudt sine ansatte en pakke af sundhedstjek kombineret med massage i arbejdstiden og motion efter klokken 16.

Ordninger, som er blevet taget godt imod, men som HR-konsulent Nilsjohan Sunke også ved skal justeres hen ad vejen.

Lyster ændrer sig som bekendt.

- Og måske er det også derfor, det kun er knap halvdelen af de ansatte, der har taget imod tilbuddet om et sundhedstjek i år. Måske er hvert år lige lovligt tit, funderer han.

Alligevel er sundhedstjekket i Fionia Bank kommet for at blive, mener Nilsjohan Sunke, der kalder ordningen en win-win-situation for ansatte og virksomhed.

- Som virksomhed har man jo også et ønske om at minimere sygdom ud fra en driftsmæssig betragtning, så derfor vælger mange nok at tilbyde det. For begge parters skyld, siger han.
Fakta
348 medarbejdere tog imod Fionia Banks tilbud om sundhedstjek i starten af året.

Undersøgelsen indeholdt tjek af BMI, fedtprocent, kondital, blodtryk, smidighed, rygstyrke.

Undersøgelsen er foretaget af Odense-virksomheden Sund På Job.

Resultatet viste, at 55 procent af deltagerne havde et kondital, der var middel eller højere end gennemsnittet af dem, Sund På Job ellers har undersøgt.

29 procent havde for højt blodtryk.

Undersøgelsen skal også give Fionia Bank et tip om, hvilke tiltag der skal til blandt de ansatte, hvilket betyder blandt andet, at et forsøg med yoga er startet på hovedsædet på Vestre Stationsvej.

Kilde: fionia bank

- Nu er jeg ikke model slimline

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce