- Menings- løst


- Menings- løst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Rystende.

Sådan lyder reaktionen fra Lillian Bondo, landsformand for Jordemoderforeningen, efter offentliggørelsen af regionens sparekatalog.

- Det giver ingen mening at lukke et lille og meget velfungerende fødested som Svendborg, der i 2013 blev kåret som landets bedste, siger hun.

- Det betyder noget for en kvinde fra Nordlangeland, at hun nu har udsigt til at skulle køre halvanden time med veer, før hun er fremme ved et fødested, siger Lillian Bondo med henvisning til den markant længere tur op til Odense.

Siden 2001 er antallet af fødesteder i Danmark skåret fra 44 til 23, og den udvikling er ifølge Lillian Bondo et udtryk for en fejlagtig vurdering af, at store fødeafdelinger på store sygehuse med alle specialer ved hånden er bedre end små afsnit tæt på befolkningen.

- Vi ved, at store fødeafdelinger leverer bedre kvalitet end små, når det gælder for tidligt fødte eller svære komplikationer. Men de ukomplicerede forløb klarer sig godt i Svendborg, hvor man har leveret en meget høj kvalitet uden at have en børneafdeling Vi ved, at store fødeafdelinger ikke leverer bedre kvalitet end små. Og i tilfældet Svendborg har man leveret en meget høj kvalitet uden at have en børneafdeling. Her har man klaret sig med supervision, vejledning og en god ordning, hvor komplicerede fødsler er blevet henvist til Odense, siger landsformanden.

- Jeg synes, at det her er meget bekymrende, og jeg håber, at politikerne træffer en anden beslutning, siger Lillian Bondo.

- Menings- løst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce