En bil, en minibus og to lastbiler var onsdag formiddag involveret i et uheld på den Fynske Motorvej. Det kunne være endt katastrofalt, siger politiet.

En 59-årig mand parkerede onsdag formiddag sin bil i den ene vognbane på motorvejen ved Ejby, da han havde tabt en vinduesvisker. Manden gik derefter ud på kørebanen for at finde vinduesviskeren.

Og så gik det galt.

- Der kom en bil, som nåede at undvige, og derefter en lastbil, som også undveg mandens bil. Men en minibus, som fulgte efter, måtte bremse op for ikke at ramme bilen, og en bagvedkørende lastbil nåede ikke at bremse og ramte minibussen, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Thomas Bentsen.

Manden undgik at blive ramt, men dermed var uheldene ikke ovre på motorvejen. For umiddelbart efter kom endnu en lastbil, som heller ikke nåede at bremse, før den stødte ind i den første lastbil, som var lastet med træpiller.

Sammenstødet fik akslen på den sidste lastbil, der kørte med kvægfoder, til at briste, og foderet væltede ud på motorvejen.

Det var derfor nødvendigt at spærre vejen i østgående retning for at få ryddet vejbanerne for foder og træpiller. Politiet oprettede en omkørsel, så trafikanterne blev ledt af ved afkørsel 56 (Ejby) og på igen ved tilkørsel 55 (Aarup).

Den første melding fra politiet var, at det ville blive en "længerevarende" oprydning, og det har vist sig at være rigtigt. Selvom Vejdirektoratet på et tidspunkt mente, at vejen ville kunne åbnes igen klokken 13.30, var oprydningen stadig i gang en time senere.

Seneste melding fra politiet er, at det varer et stykke tid endnu.

- Stik imod sund fornuft

Politiet har talt med manden, som parkerede bilen på motorvejen, og der er ifølge vagtchef Thomas Bentsen flere sigtelser på vej til ham.

- Der vil nok komme et retsligt efterspil, for det kunne være endt i en katastrofe, siger vagtchefen.

- Det er stik imod al sund fornuft at parkere sin bil i første vognbane og så gå ud for at finde en vinduesvisker, siger han til Fyens.dk.

Ifølge politiet slap de involverede i sammenstødene heldigt fra episoden. Det har kun været nødvendigt at køre en enkelt person, som sad i minibussen til undersøgelse på Odense Universitetshospital på grund af nakkesmerter.

Færdselsuheld på E20 ved Aarup østgående. Tidshorisont for oprydning er ukendt, men forventes at være længerevarende. #politidk

9. november 2016

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.

Mere om emnet

Se alle
Kør fra motorvejen: E20 spærret efter korn-uheld

Kør fra motorvejen: E20 spærret efter korn-uheld

Kør fra motorvejen: E20 spærret efter korn-uheld

Kør fra motorvejen: E20 spærret efter korn-uheld

Fyns Politi: Kæmper for at åbne motorvejen

Fyns Politi: Kæmper for at åbne motorvejen