- Jeg vidste med det samme at noget var galt

Lise Berg var ombord på det fly, der nødlandede.

- Jeg vidste med det samme at noget var galt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et Boeing 737 på vej mod Spanien måtte nødlande i Kastrup Lufthavn på grund af et punkteret landingshjul. Selv om nogle passagerer var bange, gik turen uden nogen form for panik, fortæller øjenvidne.

Et Boeing 737 charterfly, der skulle fra Billund til Lanzarote, nødlandede før middag i Kastrup Lufthavn efter et problem med et punkteret landingshjul.

En af passagererne på flyet var Lise Berg, som på sin fødselsdag var på vej til Spanien for at holde ferie.

- Vi kunne mærke det med det samme, da flyet lettede. Det føltes som et kæmpe hul i landingsbanen, fortæller hun.

Passagerne på flyet fik hurtigt efter starten klokken 7.30 at vide, hvad der foregik.

- Der gik højest fem minutter, før de fortalte os, at de havde mistanke om, at der var noget i vejen med venstre hjul på flyet, siger hun.

Imens sendte flyvevåbenet to F-16 jagerfly fra Skrydstrup for at undersøge Boeingflyet. De meldte tilbage til flyet, at det venstre landingshjul var punkteret.

Når et fly skal lande med et beskadiget hjul, skal den være så let som  muligt. Derfor skal brændstoffet i flyets fyldte tanke først bruges.

Den store maskine satte kursen mod København, hvor beredskabet i Kastrup gjorde klar til en mulig nødlanding.

Flyet kredsede højt over lufthavnen indtil klokken 11.15.

- Vi fik at vide, at de forventede en fuldstændig normal landing, men med en ændret landingsmåde. De sidste tredive sekunder skulle vi holde hovedet så langt frem, som vi kunne. Kaptajnen bremsede med motoren istedet for med hjulene, så det larmede meget mere end normalt, siger Lise Berg.

- Det var den sejeste landing. Folk klappede bagefter. Det vildeste var alle de blå blink fra brandbiler og ambulancer udenfor, siger hun, som ikke selv var bange under den dramatiske tur.

- Jeg kunne ikke forestille mig på min fødselsdag at kure hen ad landingsbanen i et brændende fly. Men jeg er ikke bange for at flyve normalt. Det er måske mit problem. Kaptajnen var fantastisk. Fra starten af orienterede han hele tiden. Der var ingen panik at spore, selv om det var tydeligt at se, at mange var rystede, siger hun.

Efter landingen i København var to psykologer parat til at tale med passagererne, hvis de havde brug for det.

Et nyt fly er blevet tilkaldt, og det er meningen passagererne skal flyve mod Spanien klokken 15.00.
Et Jettime-fly af typen Boeing 737 med 145 passagerer, der skulle til Billund, nødlandede fredag uskadt i Københavns Lufthavn.
Et Jettime-fly af typen Boeing 737 med 145 passagerer, der skulle til Billund, nødlandede fredag uskadt i Københavns Lufthavn.
Foto: BORBERG THOMAS/POLFOTO
Fakta
- Jeg kunne ikke forestille mig på min fødselsdag at kure hen ad landingsbanen i et brændende fly.

- Jeg vidste med det samme at noget var galt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce