- Jeg tænker slet ikke på valg

Statsminister Lars Løkke Rasmussen på sit ugentlige pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet på Christiansborg, tirsdag.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

- Jeg tænker slet ikke på valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsministeren kan godt forstå, at mange interesserer sig for et kommende valg, men det kommer ikke nu.

Spændingen om, hvornår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) trykker på valgknappen, er stadig intakt.

Siden fredagens store efterlønsforlig med De Radikale og Dansk Folkeparti er der mange, som har spået et forårsvalg og spekuleret i, at statsministeren ville udskrive valget på tirsdagens pressemøde.

Men det skete heller ikke denne gang, og Lars Løkke holder fortsat kortene tæt ind på kroppen, når det gælder spørgsmålet om, hvorvidt vi får et forårsvalg eller et efterårsvalg.

- I Danmark er der en fireårig valgperiode, der udløber i november. Det er afgørende, at der nu bliver truffet beslutninger, der kan sikre, at vi styrer Danmark uden om kriser, siger statsministeren, og tilføjer:

- Der er mange, der interesserer sig for dette valg. Det kan jeg godt forstå, men det er ikke nu. Jeg tænker slet ikke på valg. Jeg tænker på at lede dette land.

Det sidste understreges af, at regeringen tirsdag eftermiddag fortsætter forhandlingerne om tryghedspakker på sundhed og vækst.

Flere meningsmålinger har den seneste uge vist, at blå blok haler ind på rød bloks forspring.

Med det in mente - og det faktum at det er lykkedes Lars Løkke Rasmussen at slå en kile ind mellem De Radikale og S-SF med efterlønsaftalen - har rygterne om et snarligt valg fået ny næring.

Mandag udkom S og SF med deres modsvar på regeringens 2020-plan, så fronterne nu er trukket tydeligt op. Regeringen mangler dog fortsat at få sin vækstplan forhandlet på plads.

Tidligere rådgiver for Ny Alliance og politisk iagttager Rasmus Jønsson gætter fortsat på, at valget kan blive udskrevet i løbet af den næste uges tid.

Men så er det også ved at være sidste chance, hvis valget skal afvikles inden danskerne begynder at gå på sommerferie. Siden grundloven i 1953 har der aldrig været valg i juni. Det seneste forårsvalg fandt sted i 1957, den 14. maj.

Politisk kommentator Hans Engell hælder derfor mest til, at Løkke venter med at afholde valg til september.

- Det kan sagtens være, at Løkke vil lade sommeren gå og lade den politiske debat rumle. Mange vælgere er forvirrede over de store planer. Løkke har brug for, at det sætter sig, siger Engell.

- Jeg tænker slet ikke på valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce