- Jeg står her for hyggens skyld

- Ved du hvad, når man er vant til at stå tidligt op gennem hele sit liv, så fortsætter man med det, når man bliver gammel, siger Poul Madsen, der er 72 år og har passet sin vejbod gennem de seneste otte - eller lige siden han gik på pension fra landbruget.
Foto: Carsten Bundgaard.

- Jeg står her for hyggens skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra tidligt til sent står Poul Madsen i sin vejbod og sælger fynsk guld: Jordbær og kartofler

Bilen er knapt standset, før Poul Madsen er sprunget ud af den udtjente campingvogn og har stillet sig klar foran varerne.

Duftende jordbær, der strutter af sol, og mørklagte kartofler med morgenjord om skrællen.

- De er hverken vasket eller har været igennem en kartoffelcentral. Og så er de lige gravet op i morges, det kan man altid være sikker på, siger han.

Vi står i en lund ud mod Middelfartvej, så tæt op ad Sandager, at vi næsten kan nå byskiltet. I hvert fald hvis vi kaster med en sten.

10 kilo kartofler og adskillige bakker jordbær er sendt videre ud i verden i dag, selv om klokken kun akkurat har passeret 12.
Foto: Carsten Bundgaard.

Kunderne er mest lokale

Tyske turister er begyndt at gøre holdt på deres vej rundt i det spæde fynske sommerland. For det meste er det dog lokale kendinge, der kommer forbi for at sikre sig lidt fra Poul Madsens køkkenhave. Nogle af dem er kommet dagligt i sæsonen gennem de otte år, han har haft vejboden.

- Så sent som i går kom en sjællandsk dame forbi. Hun havde været i Jylland og arbejde og ville lige have nogle jordbær med hjem, siger han.

Det er egen avl, Poul Madsen sælger, og det er sønnens skov, han sælger den fra. Selv bor han heller ikke langt fra lunden, hvor boden er placeret.
Foto: Carsten Bundgaard.

Skat får alt at vide

- Jeg opgiver alt til Skat, ellers ville jeg ikke have snakket med dig, men hvor meget får du ikke at vide. Nogle dage sælger jeg ud, andre dage gør jeg ikke.

Poul Madsen kan ikke følge butikkerne på prisen, slet ikke. Og han tjekker hverken vejboderne syd og nord for Sandager for at vide, hvor han befinder sig på kroner og ører.

- Det her er jo også bare en lille forretning. Og så er det hjemmeavlet, gentager han, der reklamerer for varernes oprindelse ved at lade Dannebrog vifte ud mod vejen.

Gasa kunne Poul Madsen ikke drømme om at frekventere. Heller ikke for at supplere sortimentet med noget ekstra.

- Jeg står her mest for hyggens skyld og for at supplere pensionen, for den er ikke så stor, siger han, der gerne vil kunne sende konen sydpå sammen med datteren og barnebarnet til august. Selv tager han hellere til Sverige for at skyde en råbuk.

Om lidt kommer hans hustru Conny forbi med frokost: To rugbrødsmadder og ristedet kartofler.

- Kartoflerne er forkogt, inden de er ristet let på panden. Vi spiser ikke andet end det og jordbær for tiden, siger han.
Vejboder på Fyn
Vejboder på Fyn
Foto: Carsten Bundgaard

- Jeg står her for hyggens skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce