- Jeg må hjem og læse lektier


- Jeg må hjem og læse lektier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

46-årige Kit Claudi Grøn-Iversen er helt bevidst om, at hun ikke ved så meget om politi­arbejde. Hun er dog klar til at lære og vil styrke samarbejdet med kommunerne

- Hvorfor søgte du stillingen i sin tid?

- Jeg tænkte, at det er en opgave, man ikke kan sige nej til. Det er helt inde i kernen af velfærdstaten, hvor man er så tæt på borgerne, som man overhovedet kan komme. Jeg har i de seneste år været med til at uddanne dem, der tager sig af børnene i daginstitutionerne og skolerne, men har haft et stort behov for at komme tilbage til de mere borgernære opgaver.

- Hvilken ledertype er du?

- Jeg er nok en leder, der går meget ydmygt til opgaven, og som i denne her forbindelse har tjekket, at der er nogle dygtige folk omkring mig. Jeg har arbejdet en hel del med tillidsbaseret ledelse. Man skal have tillid til, at mennesker møder ind på deres job og gør det bedste, de kan. Min erfaring siger mig, at man sjældent bliver skuffet, når man bruger den tilgang.

- Der er sikkert nogen, der vil mene, at du ikke har nok erfaring i politiarbejde til at være politidirektør. Hvad vil du sige til dem?

- Det er et helt fair synspunkt at have, og jeg har da også rigtigt meget at lære. Jeg kommer ydmyg ind ad døren, så må jeg jo hjem og læse mine lektier og komme efter det. Men særligt i begyndelsen kommer jeg selvfølgelig til at støtte mig meget op ad de mange eksperter i politiarbejde, som Fyns Politi og anklagemyndigheden har.

- Du har både været byrådsmedlem for De Konservative og er næstformand for Københavns og Omegns Storkreds. Har du tænkt dig at træde helt ud af politik, nu hvor du bliver politidirektør?

- Det er stadigvæk meget nyt. Jeg er opmærksom på, at der er nogle helt særlige krav, og dem skal jeg nok leve til, når jeg indtræder i stillingen den 1. september. Og det er selvfølgelig fuldstændigt klart, at jeg ikke vil have nogle politiske meninger om politiet. Jeg har en række andre tillidserhverv, som vi må se, om jeg kan fortsætte med eller ej. Jeg har allerede trukket mig fra en privat virksomhed, som jeg var bestyrelsesformand for.

- Hvad tænker du selv bliver de største udfordringer for Fyns Politi og for dig som politidirektør over de kommende år?

- Det er lidt tidligt for mig at sige så meget om, men jeg har læst flerårsaftalen og målkontrakten, og kan se, at der netop skal arbejdes mere med samarbejdet med kommunerne og med det præventive arbejde, så der bliver skabt størst mulig tryghed og sikkerhed på Fyn.

- Her på Fyn har der blandt andet været kritik af politiets beredskab i yderområderne. Hvor højt skal beredskabet ude på øen prioriteres?

- Jeg forstår godt, at du spørger, men det er et af de spørgsmål, som jeg ikke har nogen holdning til endnu.

- Jeg må hjem og læse lektier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce