- Jeg holder ikke til presset i mange år


- Jeg holder ikke til presset i mange år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅRDT: Niels Steen fik over 500 nye patienter, da nabolægen gik på pension

Niels Steen har travlt på sin lægepraksis i Humble på Langeland. For travlt.

- Min karriere bliver kortere, end den behøvede. Det her pres holder jeg ikke til i mange år, siger Niels Steen.

Han har i år fået 500-600 nye patienter, fordi en anden lokal læge - Henning Sørensen - gik på pension. Ingen ville overtage hans praksis med 1500 patienter.

- Jeg har lukket for tilgangen af patienter. Smertepunktet var nået, og jeg havde det sådan, at hvis der kom én patient til, så orkede jeg ikke mere. Jeg har jo en faglig stolthed, der gør, at jeg vil give mine patienter en ordentlig behandling, siger han.

Niels Steen driver en såkaldt solopraksis, selv om han gerne ville have en kollega

- Jeg ville gerne have en læge mere herned, men det har ikke kunnet lade sig gøre. Nu har jeg ansat en sygeplejerske i stedet, og det er en aflastning, men det er stadig hårdt, siger den 53-årige læge.

Ti timers arbejdsdag

En typisk arbejdsdag i den gamle charmerende klinik på Hovedgaden i Humble starter klokken 7.15, og den slutter først ved 17-tiden. klinikkens godt 2000 patienter kræver sit.

- Det er mange navne at have i hovedet. De patienter, der kommer jævnligt forventer jo, at man har deres journal i hovedet, siger Niels Steen.

Han peger på, at patientgruppen på Langeland er betydeligt tungere end på resten af Fyn, fordi 70 procent af dem er over 70 år gamle.

Ud over patienterne skal man også bruge en del tid på at holde sig fagligt ajour, så patienterne kan få den bedste behandling.

- Den tid skal jo også findes, og det kan være svært, siger Niels Steen.

Han har affundet sig med, at der nok ikke kommer nye kolleger til Langeland foreløbigt.

- Når udbuddet ikke er stort nok, så vælger lægerne bypraksis frem for landpraksis. Jeg gik selv og ventede på, at der skulle blive en ledig praksis i Svendborg, men det skete ikke, men nu er billedet vendt, siger Niels Steen.

På Langeland er der kun ni praktiserende læger, og de skal bruge mange timer i bilerne for at tage på sygebesøg på den lange ø.

Her er amtet dog trådt til med en ordning, så sygebesøgene går på skift mellem lægerne, der så kun skal køre lange ture hver niende dag. Den dag lukker de deres praksis og bliver kompenseret økonomisk, oplyser Niels Steen.

- Jeg holder ikke til presset i mange år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce