- Jeg fatter ikke en brik

- Livet skal leves her og nu. Jeg kan ikke forholde mig til noget, der ligger så langt ude i fremtiden, siger Lene Dige Price om sin pension.
Foto: Ole Friis

- Jeg fatter ikke en brik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lene Dige Price er 39 år, men har ingen pensionsopsparing

- Se! Lige så snart, du begynder at snakke om kurser og forrentning og sådan noget, så står jeg af. Jeg fatter det ikke.

Lene Dige Price afbryder muntert fotografen og trækker benene op under sig i sofaen.

Han har lagt kameraet og kastet sig ud i en beretning om fornuft og fælder udi pensionsopsparing, og Lene må indrømme, at det keder hende.

- Der er så mange, der har prøvet at forklare det, men jeg lærer det aldrig. For det interesser mig overhovedet ikke, siger hun.

Hun er 39 år, og engang i 1990'erne havde hun en arbejdsgiverbetalt pensionsordning i en periode, men den fik hun udbetalt, så lige nu står der ingen penge og venter på hendes alderdom.

Rart lige nu

- Jeg har mit hus, og jeg kan også sagtens klare mig for en folkepension. Hvis den slags ikke findes til den tid, så er der vel noget andet.

- Så må det være sådan, konstaterer hun, mens hænderne roligt hviler sig om et krus kaffe

Livet skal være rart lige nu og her i sofaen i det lille bondehus, som hun deler med sin mand, hans to døtre og sin kæmpestore ...hund.

- Det er nu, jeg har brug for pengene. Jeg kan slet ikke forholde mig til, at det skulle være bedre at sætte dem til side, så jeg kan spille golf, når jeg bliver gammel, siger Lene.

Alligevel er en lille nagen flyttet ind i kroppen.

Inden længe får hun en pensionsordning hos sin arbejdsgiver og får i den forbindelse besøg af en pensionsrådgiver.

- Jeg kan ikke engang huske fra hvilket selskab, smiler hun.

Og forleden gik hun til foredragsaften i banken om kvinder og pension for at blive lidt klogere.

Penge skal bruges nu

- Jeg er da glad for, at jeg nu får en ordning gennem mit arbejde. Tidligere har jeg været ligeglad med den slags, når jeg søgte job, siger Lene Dige Price, der er kontoransat hos Leika i Marslev.

- Jeg var nemlig ikke klar over, at der er forsikringer med. Og det er da rart at kunne blive i huset, hvis jeg bliver invalid eller sikre familien, hvis jeg dør, siger hun og tilføjer:

- De fik mig nu ikke lokket til at betale ekstra ind. Jeg mener stadig, at penge er til for at blive brugt nu.

- Jeg fatter ikke en brik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce